CrossFit East Turku täytti 5 vuotta

Eastin tarina on saanut alkunsa reilu viisi vuotta sitten. Tapahtumaketjussa yksi asia johti toiseen - ja kesällä 2013 CrossFit East Turku näki päivänvalon. Mutta miten tarina sai alkunsa, millaisia olivat Eastin ensimmäiset stepit ja mitä kaikkea kuluneessa viidessä vuodessa on sattunut ja tapahtunut? Kukapa osaisi avata Eastin viisivuotisen historian paremmin, kuin herra East itse. Esitin siis Mikalle muutaman kysymyksen:

Mistä kaikki alkoi?
Tarina sai alkunsa aika uskomattomista sattumuksista. Tapasin Thaimaassa 2011 vaimoni ystävän miehen, joka oli innostunut itselleni tuolloin täysin tuntemattomasta lajista nimeltä CrossFit. Reissun jälkeen kiinnostus lajiin heräsi, vaikka oma urheilu-ura vielä jatkuikin. Mentiin vuosi eteenpäin ja kyseinen herra nimeltään Markus oli avaamassa CrossFit-salia Tuusulaan ja pyysi minua avajaisiin. Vastasin, että tulen sitten, kun avaat salin Turkuun. Hän heitti, että etsi sopivat tilat ja avataan yhdessä sali Turkuun. Samaan aikaan oma ammattiurheilijan ura alkoi loukkaantumisten myötä olla lopuillaan ja ajatukset pyörivät yhä enemmän uran jälkeisessä elämässä. Siitä se idea sitten lähti kehittymään ja yksi asia johti toiseen. Ajoitus osui nappiin ja voisikin sanoa, että CrossFit East Turku sai alkunsa “tekstiviestittelystä”. Markus pyörittää nykyään CrossFit Jyväskylää ja ilman häntä tuskin olisi Eastiä ja itsekin olisin luultavasti ajautunut palomiehen hommiin...

Tältä sali näytti pienten purkuoperaatioiden jälkeen, kun lähdettiin liikkeelle vuonna 2013.

Jos avajaispäivänä sinua olisi pyydetty kuvailemaan Eastiä viiden vuoden kuluttua, miltä se olisi näyttänyt?
Enpä olisi varmaan ehtinyt paljoa pysähtyä kuvailemaan, kun piti lähteä kesken ensimmäisen tunnin viemäriä avaamaan. Eastin ekana päivänä käytössä oli ainoastaan yksi vessa ja sekin meni tukkoon, kun viemäriin oli päässyt rakennusvaiheessa betonin pala. No tästäkin selvittiin ja homma saatiin hyvin pyörimään!

Alusta asti minulla on ollut tavoitteena rakentaa monipuolinen liikuntakeskus, johon ihmisten on helppoa ja mukavaa tulla. Samoin joukkuehenki ja yhteisö, joka pitää huolta toisistaan on aina ollut minulle entisenä joukkueurheilijana iso asia. Samaa kulttuuria olen halunnut alusta asti luoda myös Eastille. Eipä sitä oikein olisi osannut kuvitellakaan viisi vuotta sitten kuinka hieno ja tärkeä paikka tästä salista on itsellekin tullut ja toivottavasti myös asiakkaille.

Mitä on jäänyt mieleen Eastin ensimmäisestä On-Rampista?
Alussa oli tietysti iso jännitys kaikesta, miten asiat menevät, tuleeko kukaan ja mitä tapahtuu. Ihmiset puhuivat, että eikö noita kuntosaleja ole jo ihan liikaa Turussa. Itse kuitenkin uskoin CrossFitin vahvuuksiin tavallisiin kuntosaleihin verrattuna ja ajattelin, että jos ei homma onnistu niin onpahan itselle ja kavereille sali missä treenata. Mutta jäihän siitä mahtava muisto ja fiilis, kun porukkaa alkoi tulemaan ja saatiin ensimmäiset kurssit vedettyä läpi ja innostettua ihmisiä mukaan tähän hienoon lajiin nimeltä CrossFit.

Kuvassa Eastin ensimmäinen On-Ramp ryhmä. Tältäkin kurssilta näkyy edelleen tuttuja naamoja salilla päivittäin! :)

Mikä on yllättänyt eniten?
Se kuinka monta hienoa ihmistä olen saanut tavata ja oppia tuntemaan tämän matkan aikana. Samoin vanhoja lapsuuden ystäviä ja koulukavereita on useita tullut salille ja on päässyt viettämään aikaa heidän kanssaan. Eastin ja koko CrossFit lajin yhteisön voima jaksaa myös aina yllättää ja se kuinka hyvin jäsenet lähtevät mukaan kaikkiin yhteisiin tapahtumiin ja erilaisiin haasteisiin. Sen vuoksi niitä on niin hienoa järjestää.

Mitä olet oppinut näiden viiden vuoden aikana?
Remontoimaan, piikkaamaan, laatoittamaan, maalaamaan, tekemään salaojia, ajamaan trukkia ja kaivuria, järjestämään tapahtumia, seisomaan käsillä, tekemään muscle upin, ja lista jatkuisi loputtomiin.
Ja sen myös, että pitää olla intohimoa ja uskoa omaan unelmaan ja visioon. Yrittäjyys vaatii kovaa työtä ja pitkiä päiviä, mutta onhan se hyvä palaute asiakkailta aina hieno palkinto. On tässä myös itsestä tullut opittua paljon, niin hyviä kuin niitä huonoja juttuja ja kasvettua matkan aikana.

Kuinka monta naulaa olet naulannut kuluneen viiden vuoden aikana tässä kiinteistössä?
Toivottavasti riittävästi, että se pysyy pystyssä ;) Paljon on tullut nauloja naulattua ja tunteja Sampsankadulla vietettyä, mutta vanhojen kuvien perusteella jotain on myös saatu aikaiseksikin. Ja jokainen naula ja tunti on kyllä ollut kaiken tämän arvoista!

TOP 3 mieleenpainuvimmat asiat matkan varrella?
Kyllä avajaiset ja eka On-Ramp ovat tietysti jääneet pysyvästi mieleen. Sitten ne fiilikset ja ihmisten palaute siitä, miten East on pystynyt auttamaan ja tuomaan hyvää monen elämään. Ystävyyssuhteet, joita on syntynyt Eastin kautta on mahtava asia. Ja kyllä kaikki huikeat yhteiset tapahtumat, kuten salikisat, pikkujoulut, Racet, Openit jne. Tällä porukalla on aina niin hauskaa ja hyvä meno yhdessä!

Missä East on onnistunut mielestäsi parhaiten?
Tämä pitäisi tietysti kysyä asiakkailtamme, mutta uskon, että olemme onnistuneet yhteisöllisyyden ja sellaisen ilmapiirin luomisessa, että jokaisen on helppoa ja mukavaa tulla Eastille. Eastin ovesta kun astuu sisään, voi jättää kaikki roolit pois ja olla oma itsensä. Sen lisäksi olemme edistäneet hyvinvointia ja liikunnallista elämäntapaa monen elämässä. Olemme myös pyrkineet kehittämään toimintaamme koko ajan asiakkaidemme hyväksi.

Miltä Eastin tulevaisuus näyttää?
Näen Eastin tulevaisuuden valoisana ja vahvana, sillä uskon terveellisten elämäntapojen ja ihmisten hyvinvoinnin olevan tärkeitä asioita myös tulevaisuudessa. Uskon myös, että CrossFit- harjoittelu on tullut jäädäkseen sen monipuolisuuden ja yhteisöllisyyden vuoksi. Me Eastinä pystymme edelleen kehittymään, parantamaan toimintaamme ja tarjoamaan vieläkin parempaa palvelua ja tiloja jäsenillemme.
Yksin tätä hommaa ei voisi tehdä ja olemme myös löytäneet Eastille mahtavia tyyppejä niin valmennukseen kuin jäseniksi, joten uskon Eastin tarinan jatkuvan vielä pitkälle. Näin ainakin itse toivon :) Haluan kiittää teitä kaikkia näistä yhteisistä viidestä vuodesta!!!

- Mika

Viisi vuotta on pitkä aika pukea sanoiksi yhden blogijulkaisun sisään. Viidessä vuodessahan on 1825 päivää, jotka ovat varmasti jokainen olleet erilaisia ja enemmän tai vähemmän tapahtumarikkaita. Ylläoleva tarina toivottavasti kuitenkin avasi teille kaikille hieman Eastin historiaa. Osalle pidempiaikaisista jäsenistämme se ehkä herätti joitakin muistoja alkuajoilta, uudemmille asiakkaillemme se puolestaan antaa ehkä hiukan kuvaa siitä, mistä on aikoinaan lähdetty liikkeelle.

Kuten koko CrossFit on lajina (niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti) kehittynyt kuluneessa viidessä vuodessa hurjasti, niin on myös CrossFit East Turku. Olit sitten Eastillä uusi tai vanha tuttu, niin jokainen teistä on tärkeä osa viisivuotista tarinaamme ja ilman teitä, ei olisi meitä. Ja tarinahan ei onneksi jää tähän, vaan päivä kerrallaan luodaan yhdessä uusia hyviä muistoja, joita voidaan sitten taas tulevina vuosina muistella ja katsoa ylpeinä taaksepäin. Sanotaan, että yhteisössä on voimaa, mutta kyllä asia on niin, että Eastin yhteisössä on ylivoimaa! Ei muuta, kuin kohti tulevaa - yksi päivä, yksi wodi ja yksi hikipisara kerrallaan!

- Nelli