BEASTMAMAS LAITTAA ÄIDIT LIIKKEELLE!

Mistä ja miksi syntyi Beastmamas?
Voisi sanoa, että Beastmamas syntyi aktiivisen ja liikunnallisen raskauden seurauksena. Sitä haudottiin huolella ja jännitettiin useampaan otteeseen, millainen siitä syntymän jälkeen tulisi. Opiskeltiin ja mentiin kurssille. Valmistauduttiin sen syntymään hankkien aktiivisesti tietoa ja luoden suunnitelmia. Mietittiin vaiheita, asentoja ja liikkeitä. Otettiin valokuvia ja videoita. Valvottaisiko se öisin? Myös puolisoiden tuki valmistautumisen aikana oli kullan arvoista. Ainoa varma asia oli se, että siitä tulisi tekijöidensä näköinen ja täydellä sydämellä tehty ja odotettu. Mutta eipä sitä osattu etukäteen, arvata miten hienolle matkalle sitä vielä päästäisiin!

“Tee niin kuin hyvältä tuntuu”
Meille molemmille on aina ollut tärkeää treenata oikein ja hyvillä tekniikoilla sekä tietää miksi asioita tehdään tietyllä tavalla. Molemmilla raskaus sujui ongelmitta ja treenaamista jatkettiin ihan viimeisiin päiviin asti ennen synnytystä. Etukäteen ei ehkä ollut ihan osannut varautua siihen, että treenejä piti muokata jo melko aikaisessa vaiheessa raskautta (puhumattakaan synnytyksen jälkeen) ja miksi se ainainen mantra ”tee niin kuin hyvältä tuntuu” ei aina riittänytkään. Keho ja mieli olivat tottuneet kovaankin rasitukseen, jolloin ne eivät välttämättä toimineetkaan kovin luotettavina kuormittavuuden mittareina treenien aikana. Vaikka raskausaika mahdollisti liikkumisen ihan synnytykseen saakka ja koki tehneensä kaiken “oikein”, niin voi pojat miten vieraalta se oma keho tuntuikaan kun ensimmäistä kertaa synnytyksen jälkeen lähti keppijumppailemaan boksille! Keskivartalon puuttuva tuki ja lantion alueen holtittomuus saivat kaikki ennen niin tutut liikkeet tuntumaan todella oudoilta. Tällöin ymmärsi kuinka pitkä matka oli edessä.

Treeniä kehoa kunnioittaen
Turvallista ja fiksua palautumista ei voi tehdä pakottamalla. Raskaus ei ole sairaus, mutta raskauden kantanutta ja synnyttänyttä kehoa tulee kohdella kunnioituksella ja nopeasti kävi selväksi, että juuri tämän kunnioituksen ympärille treenit tulisi rakentaa. Palautuminen vaatii ajan lisäksi todella paljon pientä ja säntillistä työtä, asentojen viilausta ja hengittämistä. Treenaajalle, joka on tottunut siihen, että vedetään kovaa, verenmakusuussa isojenkin rautojen kanssa, tämä on ollut oppimisen ja itsetutkiskelun paikka. Epätoivon hetkiäkin on koettu - erityisesti silloin kun järki on tiennyt, että pitää ottaa iisisti, mutta tunne olisi jo halunnut vetää täysillä. Suurin muutos kuitenkin tapahtui kun sisäisti ns. ”Beastmamojen kultaisen säännön”: Raskaus ja synnytyksen jälkeinen järkevä paluu treenihin ei ole “menetettyä aikaa”, vaan mahdollisuus rakentaa entistä rautaisempi pohja, entistä paremmin toimivalle keholle.

Hyvä seura, parempi mieli
Jokainen raskaus ja syntymä on erilainen. Mutta se mikä niitä yhdistää on nainen, äiti-ihminen, joka sisällään kasvattaa uuden elämän ja synnyttää hänet osaksi mahan ulkopuolista maailmaa. Naisen keholla on voima tehdä uskomattomia asioita ja se jaksaa hurjia urakoita. Toimiva keho auttaa myös mieltä jaksamaan arjessa uudessa elämänvaiheessa, jossa rauhalliset jazz-brunssit vaihtuvat kupillisiin haaleaa kahvia ja jossa arkea pyörittää uusi työnjohtaja, joka ei välttämättä arvosta liukuvaa työaikaa, mutta jonka eteen on valmis tekemään kaikkensa. Jotta äiti-ihminen ja keho pysyvät toimivina raskauden aikana ja sen jälkeen, tarvitaan fiksua ja oikein rakennettua treeniä mahtavassa porukassa, jonne jokainen voi tulla sellaisena kuin on. Tätä halusimme lähteä luomaan kaikille upeille mamoille Beastmamas -kurssien ja -treenien kautta.

Kevään 2019 ainoa Beastmamas-kurssi on myynnissä nyt!
Löydät kurssin välilehdestä ASIAKKAAKSI > KURSSIT > BEASTMAMAS

Nappaa oma paikkasi ja tuu mukaan meidän beastiin menoon!

  

Terkuin,
Fanny & Maarit

CrossFit ja Työelämä - kuin kaksi marjaa.

Mitä yhteistä on CrossFitillä ja työelämällä?

Hurahdin CrossFitiin kaikkien ihmetykseksi viitisen vuotta sitten. En ole koskaan ollut kilpaurheilija, vaan aikani kului nuorena lähinnä tanssin ja musiikin parissa. Kuntosalilla ja jumpissa kävin 20-vuotiaasta lähtien, kunnes Eastin pilotti On-Ramp -kurssi vei mukanaan kesällä 2013. Sen jälkeen ei ole ollut paluuta “normisaleille”. Pysähdyinkin miettimään, mikä ihme tässä lajissa oikein koukuttaa? Ja niin tehdessäni, löysin paljon yhtymäkohtia toiseen intohimooni eli työelämään.

Itsensä haastaminen

Olen aina halunnut haastaa itseäni parempiin suorituksiin. Työpaikkaakin olen vaihtanut aina siinä kohtaa, kun tuntuu, että haasteet ovat loppuneet ja janoan lisää. Ja miten siinä sitten käykin niin, että kun haukkaat ison palan, ensimmäiset hetket menee aina epävarmoissa tunteissa. Päässä saattaa piipahtaa ajatus: “miten ikinä selviän näistä haasteista?” Ihan sama on CrossFitissä. Kun katselet päivän wodia eli treeniä taululla, usein ensimmäinen ajatus on, että jaahas, mitenköhän selviän tästä. Molemmissa, niin töissä kuin CrossFitissä, pärjää kuitenkin, kun lähtee rohkeasti kohti haasteita. Ja kyllä se onnistumisen tunne sitten palkitsee, kun homma rullaa ja voit hetkellisesti taputella itseäsi ja kavereita olkapäälle. Uskon myös, että CrossFitin tarjoamat mahdollisuudet ylittää itsensä aina uudelleen (kuten huimat ja hullut yhteiset haasteet: 100 kilometriä hiihtoa marras-joulukuun aikana, 2018 wall ball -heittoa tammi-helmikuun aikana ja molemmat tietysti muun treenin päälle yms.), ovat tehneet minusta rohkeamman myös muualla elämässä.

Tavoitteiden asettaminen ja saavuttaminen

Elämässä ylipäänsä on älyttömän tärkeää asettaa tavoitteita. Ihmisille on luonnollista kehittyä ja mennä eteenpäin ja mistäpä muustakaan sen huomaisi niin hyvin, kuin asetetun tavoitteen saavuttamisesta. On tietysti tärkeää asettaa tavoitteita, jotka vievät omaa elämää tai liiketoimintaa eteenpäin ja toivottuun suuntaan. CrossFitissä yhteiset tavoitteet asetetaan seinälle kaikkien näkyville, ja kun niitä saavutetaan, myös se merkitään näkyviin. Boxin arjessa kuulee vähän väliä “Personal Record -kellon” soivan, kun joku saavuttaa henkilökohtaisen tavoitteensa tai aikaisempaa korkeamman tuloksen. Siitä iloitaan sitten yhdessä ihan konkreettisesti taputuksin ja hurraa-huudoin. Myös työyhteisössä tavoitteiden yhteinen asettaminen sekä niiden näkyväksi tekeminen ovat ensiarvoisen tärkeitä, niin yksittäisen työntekijän, tiimin kuin koko työyhteisön tasolla. Ja mikäpä sen parempi syy pysähtyä yhdessä juhlimaan onnistumisia, kun asetetut tavoitteet on saavutettu.

Toisiaan tsemppaava yhteisö ja yhdessä tekeminen

CrossFit sali on ennen kaikkea yhteisö, joka tsemppaa ja tukee toisiaan sekä tekee asioita yhdessä. Itse suorituksissa jokainen kilpailee vain itseään vastaan ja muita kannustetaan vilpittömästi. Toisen hyvä suoritus ei ole keneltäkään pois, vaan jokainen saa tehdä oman parhaansa. Samankaltainen me-henki ja asenne siivittävät myös työyhteisön menestykseen. Vuoden aikana järjestetään myös yhteisiä salikisoja ja East Race -tapahtumia, joissa saadaan sitten kunnon kisailut pystyyn. Nämä tapahtumat ovat tärkeitä yhteisön vahvistajia ja samanlaisia tarvitaan työyhteisöissä. Ne rakentavat osaltaan luottamuksellista ilmapiiriä, joka on yhdessä tekemisen ja menestymisen tukipilari.

Huumori ja leikkimielisyys

Salikisoista puheen ollen. Niiden ehkä parasta antia ovat hulvattoman hauskat tiimiasut, joihin käytetään rutkasti mielikuvitusta ja huumoria. Vuosien aikana on nähty tiukkoja kissapaitoja raavaiden miesten päällä, tanssivia avokadosukkia, välkkyviä sarvia ja porsaan kärsiä. Ja niissä vermeissä sitten urheillaan ihan tosissaan. Muutenkin illan parhaat naurut saa usein Eastin oman Facebook-ryhmän keskusteluja lukiessa. Huumori on hyväntahtoista ja yhdistävää, yhteistä kulttuuria tukevaa. Yhteinen huumori ja rento meininki ovat myös työyhteisön suola ja tekevät työnteosta paljon mukavampaa ja sitä kautta tehokkaampaa.

Erilaisuuden salliminen ja tukeminen

Yksi tärkeimmistä asioista työelämässä on erilaisuuden salliminen, hyväksyminen ja tukeminen. Se toteutuu CrossFitissä ihan luonnostaan, kun liikkeitä skaalataan jokaisen kuntotasolle sopivaksi. Myös mahdolliset heikkoudet tai vammat kehossa otetaan huomioon ja aina löytyy vaihtoehto omalle treenille. CrossFit on kansainvälistä siinä, missä moni työyhteisökin, ja aina löytyy kaveri vieresta tulkkaamasta valmentajan ohjeita eri kielille.

Tervetuloa Eastille, saat voimaa myös työntekemiseen!

CrossFit East Turku täytti 5 vuotta

Eastin tarina on saanut alkunsa reilu viisi vuotta sitten. Tapahtumaketjussa yksi asia johti toiseen - ja kesällä 2013 CrossFit East Turku näki päivänvalon. Mutta miten tarina sai alkunsa, millaisia olivat Eastin ensimmäiset stepit ja mitä kaikkea kuluneessa viidessä vuodessa on sattunut ja tapahtunut? Kukapa osaisi avata Eastin viisivuotisen historian paremmin, kuin herra East itse. Esitin siis Mikalle muutaman kysymyksen:

Mistä kaikki alkoi?
Tarina sai alkunsa aika uskomattomista sattumuksista. Tapasin Thaimaassa 2011 vaimoni ystävän miehen, joka oli innostunut itselleni tuolloin täysin tuntemattomasta lajista nimeltä CrossFit. Reissun jälkeen kiinnostus lajiin heräsi, vaikka oma urheilu-ura vielä jatkuikin. Mentiin vuosi eteenpäin ja kyseinen herra nimeltään Markus oli avaamassa CrossFit-salia Tuusulaan ja pyysi minua avajaisiin. Vastasin, että tulen sitten, kun avaat salin Turkuun. Hän heitti, että etsi sopivat tilat ja avataan yhdessä sali Turkuun. Samaan aikaan oma ammattiurheilijan ura alkoi loukkaantumisten myötä olla lopuillaan ja ajatukset pyörivät yhä enemmän uran jälkeisessä elämässä. Siitä se idea sitten lähti kehittymään ja yksi asia johti toiseen. Ajoitus osui nappiin ja voisikin sanoa, että CrossFit East Turku sai alkunsa “tekstiviestittelystä”. Markus pyörittää nykyään CrossFit Jyväskylää ja ilman häntä tuskin olisi Eastiä ja itsekin olisin luultavasti ajautunut palomiehen hommiin...

Tältä sali näytti pienten purkuoperaatioiden jälkeen, kun lähdettiin liikkeelle vuonna 2013.

Jos avajaispäivänä sinua olisi pyydetty kuvailemaan Eastiä viiden vuoden kuluttua, miltä se olisi näyttänyt?
Enpä olisi varmaan ehtinyt paljoa pysähtyä kuvailemaan, kun piti lähteä kesken ensimmäisen tunnin viemäriä avaamaan. Eastin ekana päivänä käytössä oli ainoastaan yksi vessa ja sekin meni tukkoon, kun viemäriin oli päässyt rakennusvaiheessa betonin pala. No tästäkin selvittiin ja homma saatiin hyvin pyörimään!

Alusta asti minulla on ollut tavoitteena rakentaa monipuolinen liikuntakeskus, johon ihmisten on helppoa ja mukavaa tulla. Samoin joukkuehenki ja yhteisö, joka pitää huolta toisistaan on aina ollut minulle entisenä joukkueurheilijana iso asia. Samaa kulttuuria olen halunnut alusta asti luoda myös Eastille. Eipä sitä oikein olisi osannut kuvitellakaan viisi vuotta sitten kuinka hieno ja tärkeä paikka tästä salista on itsellekin tullut ja toivottavasti myös asiakkaille.

Mitä on jäänyt mieleen Eastin ensimmäisestä On-Rampista?
Alussa oli tietysti iso jännitys kaikesta, miten asiat menevät, tuleeko kukaan ja mitä tapahtuu. Ihmiset puhuivat, että eikö noita kuntosaleja ole jo ihan liikaa Turussa. Itse kuitenkin uskoin CrossFitin vahvuuksiin tavallisiin kuntosaleihin verrattuna ja ajattelin, että jos ei homma onnistu niin onpahan itselle ja kavereille sali missä treenata. Mutta jäihän siitä mahtava muisto ja fiilis, kun porukkaa alkoi tulemaan ja saatiin ensimmäiset kurssit vedettyä läpi ja innostettua ihmisiä mukaan tähän hienoon lajiin nimeltä CrossFit.

Kuvassa Eastin ensimmäinen On-Ramp ryhmä. Tältäkin kurssilta näkyy edelleen tuttuja naamoja salilla päivittäin! :)

Mikä on yllättänyt eniten?
Se kuinka monta hienoa ihmistä olen saanut tavata ja oppia tuntemaan tämän matkan aikana. Samoin vanhoja lapsuuden ystäviä ja koulukavereita on useita tullut salille ja on päässyt viettämään aikaa heidän kanssaan. Eastin ja koko CrossFit lajin yhteisön voima jaksaa myös aina yllättää ja se kuinka hyvin jäsenet lähtevät mukaan kaikkiin yhteisiin tapahtumiin ja erilaisiin haasteisiin. Sen vuoksi niitä on niin hienoa järjestää.

Mitä olet oppinut näiden viiden vuoden aikana?
Remontoimaan, piikkaamaan, laatoittamaan, maalaamaan, tekemään salaojia, ajamaan trukkia ja kaivuria, järjestämään tapahtumia, seisomaan käsillä, tekemään muscle upin, ja lista jatkuisi loputtomiin.
Ja sen myös, että pitää olla intohimoa ja uskoa omaan unelmaan ja visioon. Yrittäjyys vaatii kovaa työtä ja pitkiä päiviä, mutta onhan se hyvä palaute asiakkailta aina hieno palkinto. On tässä myös itsestä tullut opittua paljon, niin hyviä kuin niitä huonoja juttuja ja kasvettua matkan aikana.

Kuinka monta naulaa olet naulannut kuluneen viiden vuoden aikana tässä kiinteistössä?
Toivottavasti riittävästi, että se pysyy pystyssä ;) Paljon on tullut nauloja naulattua ja tunteja Sampsankadulla vietettyä, mutta vanhojen kuvien perusteella jotain on myös saatu aikaiseksikin. Ja jokainen naula ja tunti on kyllä ollut kaiken tämän arvoista!

TOP 3 mieleenpainuvimmat asiat matkan varrella?
Kyllä avajaiset ja eka On-Ramp ovat tietysti jääneet pysyvästi mieleen. Sitten ne fiilikset ja ihmisten palaute siitä, miten East on pystynyt auttamaan ja tuomaan hyvää monen elämään. Ystävyyssuhteet, joita on syntynyt Eastin kautta on mahtava asia. Ja kyllä kaikki huikeat yhteiset tapahtumat, kuten salikisat, pikkujoulut, Racet, Openit jne. Tällä porukalla on aina niin hauskaa ja hyvä meno yhdessä!

Missä East on onnistunut mielestäsi parhaiten?
Tämä pitäisi tietysti kysyä asiakkailtamme, mutta uskon, että olemme onnistuneet yhteisöllisyyden ja sellaisen ilmapiirin luomisessa, että jokaisen on helppoa ja mukavaa tulla Eastille. Eastin ovesta kun astuu sisään, voi jättää kaikki roolit pois ja olla oma itsensä. Sen lisäksi olemme edistäneet hyvinvointia ja liikunnallista elämäntapaa monen elämässä. Olemme myös pyrkineet kehittämään toimintaamme koko ajan asiakkaidemme hyväksi.

Miltä Eastin tulevaisuus näyttää?
Näen Eastin tulevaisuuden valoisana ja vahvana, sillä uskon terveellisten elämäntapojen ja ihmisten hyvinvoinnin olevan tärkeitä asioita myös tulevaisuudessa. Uskon myös, että CrossFit- harjoittelu on tullut jäädäkseen sen monipuolisuuden ja yhteisöllisyyden vuoksi. Me Eastinä pystymme edelleen kehittymään, parantamaan toimintaamme ja tarjoamaan vieläkin parempaa palvelua ja tiloja jäsenillemme.
Yksin tätä hommaa ei voisi tehdä ja olemme myös löytäneet Eastille mahtavia tyyppejä niin valmennukseen kuin jäseniksi, joten uskon Eastin tarinan jatkuvan vielä pitkälle. Näin ainakin itse toivon :) Haluan kiittää teitä kaikkia näistä yhteisistä viidestä vuodesta!!!

- Mika

Viisi vuotta on pitkä aika pukea sanoiksi yhden blogijulkaisun sisään. Viidessä vuodessahan on 1825 päivää, jotka ovat varmasti jokainen olleet erilaisia ja enemmän tai vähemmän tapahtumarikkaita. Ylläoleva tarina toivottavasti kuitenkin avasi teille kaikille hieman Eastin historiaa. Osalle pidempiaikaisista jäsenistämme se ehkä herätti joitakin muistoja alkuajoilta, uudemmille asiakkaillemme se puolestaan antaa ehkä hiukan kuvaa siitä, mistä on aikoinaan lähdetty liikkeelle.

Kuten koko CrossFit on lajina (niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti) kehittynyt kuluneessa viidessä vuodessa hurjasti, niin on myös CrossFit East Turku. Olit sitten Eastillä uusi tai vanha tuttu, niin jokainen teistä on tärkeä osa viisivuotista tarinaamme ja ilman teitä, ei olisi meitä. Ja tarinahan ei onneksi jää tähän, vaan päivä kerrallaan luodaan yhdessä uusia hyviä muistoja, joita voidaan sitten taas tulevina vuosina muistella ja katsoa ylpeinä taaksepäin. Sanotaan, että yhteisössä on voimaa, mutta kyllä asia on niin, että Eastin yhteisössä on ylivoimaa! Ei muuta, kuin kohti tulevaa - yksi päivä, yksi wodi ja yksi hikipisara kerrallaan!

- Nelli

MökkiWOD - Helppoa ja hyödyllistä hikijumppaa kesämökille

Kelit hellii, lomakausi alkaa painaa päälle ja monet lomailijat perheineen siirtyvätkin viettämään aikaa kesämökeille.
Kesäisin saatetaan pitää kokonaan taukoa salikäynneistä, kun focus siirtyy kesän muihin aktiviteetteihin.

Mutta mitä jos hikijumpan kipinä syttyykin kesken lomakauden ja wodihammasta kolottaa mökki- tai venekauden keskellä?
Monelta kesämökiltä tai satamasta löytyy oivat puitteet ja varustelu yksinkertaiseen CrossFit-treeniin. Jos vain mahdollista,
voi treenin joukkoon piilottaa myös osan fyysisemmistä mökkiaskareista, jolloin tulee treenin ohella kannettua vedet saunaan
tai vaikka siirrettyä tehdyt klapit oikeaan paikkaan. Näin saa hoidettua kaksi hyttystä yhdellä iskulla.

Myös pelkkiä omalla kehonpainolla tehtäviä liikkeitä hyödyntämällä saa loistavan treenin aikaiseksi.
Yksinkertaisimpana esimerkkinä mainittakoon vaikka 5min amrap burbeita - simple but effective!
Tämä ihanan yksinkertainen yleisliikkeemme toistuukin myös osana kaikia alla esitettyjä mökkiwod-vaihtoehtoja.
Kaikki seuraavaksi esitettävät treenit on mahdollista muokata oman mielen/aikataulun mukaan pidemmiksi
tai lyhyemmiksi muuttamalla harjoituksen kestoa tai kierrosmäärää.

Testaa ja löydä oma suosikkisi seuraavista mökkiwodeista!

"Mettähommii"
3 Rounds For Time:
10 thrusters (kevyehkö puunrunko)
50m farmers walk (kottikärryt täyteen lastattuna, kastelukannut, halkokorit)
25 burbee
50m Farmers walk (kottikärryt täyteen lastattuna, kastelukannut, halkokorit)
10 thrusters

Yllämainitut liikkeet suoritetaan mainitussa järjestyksessä kolme kertaa läpi.

"Saunanlämmitystalkoot"
EMOM 14
1. 25-50m farmers walk kahdella täydellä vesiämpärillä
(kanna vedet saunaan ja juokse takaisin lähtöpisteeseen tyhjien ämpärien kanssa)
2. 10-15 burbee

Liikeet suoritetaan vuorominuutein: joka toisella minuutilla suoritetaan veden kanto,
joka toisella burbeet. yhteensä 7 kierrosta = 14 minuuttia.

"Laiturin vartija"
20min amrap
5 push-up
10 burbee
15 air squat
100m swim/400m run

Suorita yo. liikkeitä kahdenkymmenen minuutin ajan niin monta kierrosta kuin mahdollista.

"Hyttysten herra"
5min AMRAP
Burbee

Viisi minuuttia aikaa suorittaa niin monta burbeeta kuin mahdollista.

Aurinkoista ja hikipisaroiden maustamaa kesää kaikille!

-Nelli

Uusi vuosi - kohti uusia tavoitteita!

Uusi vuosi, uudet tavoitteet!
Vuodenvaihteeseen monelle kuuluu perinteiset uudenvuodenlupaukset. Moni tulee asettaneeksi itselleen kuitenkin todella isoja lupauksia, kieltäneeksi lähes kaiken mahdollisen tai luvanneeksi ryhtyvänsä jonkinlaiseksi superihmiseksi. Viikon tai kahden taistelun jälkeen huomataan, että ote lipsuu pahemmin kuin liukkaassa leuanvetotangossa. Lipsumisesta puolestaan podetaan huonoa omatuntoa ja koko lupaus alkaa tuntua yhtä ahdistavalta ajatukselta, kuin “Fran” valkotaululla woditunnin alkaessa.
Suurten uudenvuodenlupausten sijaan nyt onki hyvä aika lähteä ylittämään itseään pieni pala kerrallaan, päivittäisin askelin. Monta pientä askelta eteenpäin, päivä päivältä tai viikko viikolta ja vuoden lopussa näet kokonaiskuvassa valtavan muutoksen. Kehittyminen ja eteenpäin meneminen vaativat kykyä ja halua tavoitella seuraavaa etappia, mutta myös kyvyn huomata pienimmätkin onnistumiset ja osata iloita niistä. CrossFit on lajina jatkuvaa itsensä haastamista. Aina on jotakin uutta opittavaa ja lajin “vertailtavuus” vanhoihin omiin tuloksiin antaakin päivittäin mahdollisuuden haastaa itseään suorituksiin, joihin et ole ennen pystynyt. Lopulta kova työ palkitaan ja salin PR-kellon kilauttamisen myötä onnistumisen fiilis on mahtava!

Älä ole siis liian ahne tavoitteinesi. Jos haluat päästä paikasta A paikkaan B, on hypättävä pyörän, auton, bussin tai junan kyytiin ja astuttava ulos, kun on perillä. Yksinkertaista, eikö? Jos sen sijaan pyrit suoraan paikasta A paikkaan E, saattaa matka tuntua loputtomalta ja on selkä ja takapuolikin jo ehtinyt puutua niin pahasti ennen pääsyä määränpäähän, ettet päätepysäkillä enää kykene hyppäämään kyydistä. Päädytkin takaisin lähtöpysäkille.
Järkevät, realistiset tavoitteet ja niiden tavoittelu sekä lopulta saavuttaminen ovat ensiarvoisen tärkeää, jotta mikä tahansa tekeminen pysyy mieluisana. Jokainen asetettu suurempi tavoite ja sen saavuttaminen edellyttää välietappeja, ns. check-pointteja, jotka pitää nähdä matkan varrella.

Henkilökohtainen oppivuoteni
Viime vuoden aikana opin itse yhden luultavasti elämäni tärkeimmistä läksyistä tavoitteisiin liittyen. Tästä voisin itseasiassa kirjoittaa kokonaisen romaanin kaikkine tärkeine opetuksineen, loputtomilta tuntuvilta ylämäkineen, henkisine kamppailuineen ja kasvuineen jne. Jotta kuitenkin vältytään draamalta ja saadaan blogi valmiiksi ennen ensikesää, tässä tarinani lyhyesti:

Viime helmikuussa käydyn kilpailun jälkeen asetin itselleni ja treenaamiselle yhden suuren tulostavoitteen, joka liittyi siitä hetkestä vuoden päästä käytäviin samoihin kilpailuihin. Tavoite oli haastava ja sen eteen olisi paiskittava paljon hommia, mutta se oli täysin realistinen ja motivoi minua tekemään töitä sen eteen päivästä toiseen. Olin valmis uhraamaan ja uhrasinkin paljon sen täyttymiseksi. Puolessa välissä matkaa jotakin odottamatonta tapahtui. Loukkaannuin. Urheilijoiden elämässä loukkaantumisethan ei itseasiassa ole sinänsä niin odottamattomia, vaan ne ikävä kyllä kuuluvat todella monen urheilijan elämään. Harva urheilija kuitenkaan odottaa sen sattuvan omalle kohdalle tai valmistautuu siihen etukäteen ajatusmallilla “sitten kun loukkaannun”. Päinvastoin - urheilija pyrkii huolehtimaan niistä asioista, jotka madaltavat loukkaantumisen todennäköisyyttä. Muistan itse viime keväällä katsoneeni boksilla erään asiakkaan kuntouttavan polveaan ja sanoneeni ääneen “En rehellisesti sanottuna tiedä, mitä itse tekisin, jos sama osuisi omalle kohdalle. Mun kärsivällisyys ei ikinä riittäisi."
No, “karma is a bitch” - sanotaan.

Meni jonkun aikaa (ehkä liian kauan) ennen kuin ymmärsin ja myönsin vamman vakavuuden. Vähitellen oli myös aika myöntää itselleni, suuren henkisen kamppailun käytyäni, että en loukkaantumisesta johtuen tule osallistumaan ko. kilpailuun ja täten en tule saavuttamaan vuoden alussa asettamaani tavoitetta. Kaikki tuntui valuvan sormieni läpi ja kaikki se tehty työ tuntui hukkaan heitetyltä. Olin epätoivoinen ja oli todella vaikeaa luopua luomistani mielikuvista ja mielikuvaharjoitteista, joissa näin itseni ko. kilpailuareenalla ja sen sijaan piti yrittää löytää motivaatiota kuntoutumiseen. Kuten alussa mainitsin - viime vuoden tapahtumat ovat opettaneet minulle paljon. Mutta mitä opin tavoitteista ja niiden asettamisesta?

1. Aseta useampi tavoite. Suurten asioiden rinnalle pieniä asioita, joita voit tavoitella ja mitata vaikka joka viikko.

2. Jos tavoite ei toteudu tai jotakin odottamatonta tapahtuu matkalla, hyväksy se, ota opiksi ja osaa asettaa itsellesi nopeasti uusi, sen hetkistä tilannetta palveleva tavoite.


Apua tavoitteiden asettamiseen voimavaravalmennuksesta
Näistä asioista viisastuneena ja voimaantuneena aion itse olla järkevämpi tavoitteiden asettamisen kanssa ja aion tehdä sen tänä vuonna paremmin. Aiemmasta tuloskeskeisestä ajattelumallistani poiketen, olen myös ymmärtänyt että tavoitteen ei tarvitse aina olla jokin tietty tulos tai yksittäinen suoritus. Tavoitteet voivat liittyä esimerkiksi myös asenteisiin, ajatteluun tai toimintaasi tietyissä tilanteissa. Jotta pysyn tavoitteideni asettamisen kanssa oikealla polulla, aion luottaa ammattilaisen osaamiseen ja innostavaan ilmapiiriin. Sen jälkeen aion kirjata ne meidän boksin tavoitetaululle sekä oman keittiöni liitutaululle näkyville, jotta ne pysyvät varmasti mielessä päivittäin.

Nyt sullakin on Eastin jäsenenä mahdollisuus startata vuosi parhaalla mahdollisella tavalla. Asettaa juuri sun hyvinvointia tukevat tavoitteet ja löytää toimivat työkalut niiden saavuttamiseksi. Rohkeushypyn voimavaravalmentaja Reetta auttaa tästä lähin Eastiläisiä parhaaseen suoritukseen tarjoamalla jäsenille voimavaravalmennusta. Startataan vuosi yhdessä keskittymällä tavoitteiden asettamiseen ja niistä motivoitumiseen. Stay tuned!

-Nelli

Äiti ja tytär esittelyssä

Joulu ja vuodenvaihde kolkuttelee jo ovella ja paljon onkin ehtinyt tapahtua kuluneen vuoden aikana sekä sitten viimeisimmän blogi kirjoituksen. Eastillä käytiin marraskuun lopulla salikisatkin, eli ChrEASTmas Gamesit. Kisoista on tulossa oma juttunsa blogiin lähiaikoina. Koitetaan muistella myös koko kulunutta vuotta myöhemmin blogin äärellä. Nyt jatketaan kuitenkin jäsenten esittelyjä ja tällä kertaa meillä on vuorossa mahtava äiti-tytär parivaljakko, jonka voikin usein löytää boksilta yhdessä treenaamasta. Lue alta, mitä Päivi ja Maria vastasivat heille esitettyihin kysymyksiin!

1. Kumman crossfit vei ensin; munan vai kanan? Munan :)
2. Treenaatteko usein yhdessä? Mahdollisuuksien mukaan. Aina bonushetki, kun näkee toisen boxilla.
3. Mainitkaa kumpikin yksi ominaisuus, jonka toivoisitte saavanne toiselta.
Päivin vastaus: Uskallus asettaa itselleen iso haaste, jonka sitten vie maaliin tahdonlujuudella ja
kovalla työllä.
Marian vastaus: Järjestelmällisyys! Äiti saa aina tehtyä niin paljon asioita ja tehokkaasti! Minä taas
enemmänkin hoidan molempien puolesta sen laiskottelun.
4. Jos saisitte suunnitella yhdessä päivän wodin,  mitä treeni sisältäisi?

In Pairs (pair A & pair B):

* Buy in: 50 wallball shots over the pull-up bar

A) Hang B)10-20 T2B
A) 500m row B) Plank hold
A) 30 Slam ball B) 30 Hang power clean
A) 30 Hang power clean B) 30 Slam ball
A) Plank hold B) 500m row
A) 10-20 T2B B) Hang

* Cash out: 50 wallball shots over the pull-up bar

Sitten esittelyjen vuora. Aloitetaan äidistä:

1. Nimesi ja ikäsi? Päivi, 57 v.
2. Kuinka kauan olet harrastanut CrossFitiä? 16 kk
3. Miten päädyit CrossFit Eastille? Pidin CrossFittiä egoistisena, täysin hullujen hulluna lajina.
Sitten suostuin tulemaan katsomaan Marian kisaamista kesäkisoissa ja yllättäen kuulin
kyseleväni Mikalta alkeiskurssista. Sillä tiellä ollaan…
4. Mikä on urheilutaustasi ennen CrossFitiä (jos on)? Liikunta on aina liittynyt elämääni, lajit ja
määrät vaihdelleen. Viime vuosina enemmän itsensä haastamista; Kilimanjaron valloitus,
Nijmegenin sotilasmarssi (4 x 40 km), pyhiinvaellus, Irlannin suokävely, Rengastie pyörällä
päivässä, CF…
5. Mikä on parasta tässä lajissa? Monipuolisuus, vaihtelevuus, kehittyminen, hyvä porukka,
mukavat valmentajat.
6. Entä lajin ”pimeät” puolet? Että joitain asioita ei vaan opi….!!! Ehkä kilpailuhenkisyys, jos
sille antaa sijaa; voi tulla turhia vahinkoja, jos ei kuuntele itseään.
7. Aamu- vai iltatreeni? Ilta! Aamuissa ei pää pysy mukana.
8. Lempitreeni tai liike? Slamball, että se tekee hyvää hartia- ja niskajumeille.
9. Inhokkitreeni tai liike? Thruster ja kaikki sen sukulaiset, yöks.
10. Paras treeni biisi/musiikki? Rock’n roll – eipä ole kuulunut…
11. Ihailemasi urheilija ja perustelut? (Pyhiin)vaeltaja. Vaellettuasi tiedät miksi!
12. Kuvaile CrossFit kolmella sanalla? Inhottavuudet Eivät Lopu!
13. CrossFit East Turku kolmella sanalla kuvattuna? Rento, ystävällinen, helppo.
14. Paras muistosi CrossFitin parista? 2016 uuden vuoden wodi. Untuvikkona valitsin hippasen ’väärän’ parin – mutta läpi mentiin ja lujaa. Lopussa hieno voittajan fiilis, kunhan ensin henki kulki.
15. Millaiset terveiset haluat lähettää Eastin yhteisölle? Tuo äitisi tänne! Jokaisen minun ikäisen naisen pitäisi harrastaa CrossFitiä. Hyötylista on pitkä!

Sitten vuorossa tytär:

1. Nimesi ja ikäsi? Maria 25v.
2. Kuinka kauan olet harrastanut CrossFitiä? 3 vuotta
3. Miten päädyit CrossFit Eastille? Yliopiston kautta järjestetyn kokeilutunnin kautta.
4. Mikä on urheilutaustasi ennen CrossFitiä (jos on)? Vähän kaikkea, mutta ei mitään tosissaan.
Listaan kuuluu mm. yleisurheilu, baletti, uinti, kuntosali/jumpat, sulkapallo …
5. Mikä on parasta tässä lajissa? Se että salilla käynti on sosiaalinen tapahtuma. Ja toisena se, että
harjoittelusta saa paljon onnistumisen tunteita, jotka piristävät huomattavasti arkea!
6. Entä lajin ”pimeät” puolet? Miten siitä tuskasta voikin niin paljon nauttia
7. Aamu- vai iltatreeni? ILTA! Ja mielellään lepakko. Treenin jälkeen ei jaksa enää mitään tuotteliasta
tehdä. Ja aamuisin nukutaan!
8. Lempitreeni tai liike? Soutu ja tangossa kieppumiset. EMOM:it on kivoja !
9. Inhokkitreeni tai liike? Burpeet.
10. Paras treeni biisi/musiikki? Melkeinpä mikä vaan kunhan on kova tempo ja volyymia tarpeeksi.
11. Ihailemasi urheilija ja perustelut? Pekka Hyysalo. Hänen elämänasenteessaan on paljon mistä olisi
opittavaa. Aivan uskomatonta henkistä voimaa siinä ihmisessä.
12. Kuvaile CrossFit kolmella sanalla: Jännitys, transsi ja euforia
13. CrossFit East Turku kolmella sanalla kuvattuna? Yhteisö, ilo ja arki
14. Paras muistosi CrossFitin parista? Yhtenä kesänä tuli väkisin muutaman kuukauden tauko ja kun
tulin ensimmäisen kerran uudestaan wodiin oli tiedossa tappowodi. Juoksua, thrustereita ja
burpeita …. Ei ei ei ei ei, ja vielä 40 min! Mutta sain koko wodin tehtyä. Kun homma oli paketissa en
voinut muuta kuin kieriä maassa ja huutaa että saisin hengitettyä. Fyysinen olo oli mitä kamalin
mutta olin niin ylpeä itsestäni.
15. Millaiset terveiset haluat lähettää Eastin yhteisölle? Kiitokset koko salin yhteisölle. Salille on aina
niin mukava tulla, aina on kavereita ja treeniseuraa vaikkei ketään tuntisikaan. Lisäksi itse arvostan
suuresti sitä, että ei tarvitse kilpailla tai verrata itseään muihin vaan jokainen treenaa itseään
vastaan.

Kiitos Päiville ja Marialle vastauksista. Tehkäähän muutkin palvelus äideillenne, ottakaa opiksi Päivin terveisistä ja tuoakaa muutkin äitinne tutustumaan crossfitiin! Kokeilutunteja pidetään taas alkuvuodesta ja tammi- sekä helmikuun on-rampit ovat parhaillaan myynnissä.

Tämä viikko vielä treenataan normaalisti ja lauantaina pidetään yhteiset etukäteis kinkunsulattelut jouluWOD:in parissa. Sen jälkeen rauhoitutaan hetkeksi joulunviettoon. Mukavaa joulunodotusta! :)

-Nelli

Terveisiä Islannista!

Terveiset Islannista, CrossFitin mekasta!

Luottovalmentajamme Niko karkasi kesällä Islantiin suorittamaan syyslukukaudeksi vaihto-opintoja. Nyt pääsette lukemaan Nikon kuulumisia Reykjavikista ja elämästä CrossFitin ihmemaassa, josta pulppuaa Dottireita toisensa perään kamppailemaan maailman kovakuntoisimman tittelistä. CrossFit East vaihtui Nikolla loppuvuodeksi CrossFit Reykjavikiin, jolla treenaa ja valmentaa mm. CrossFit Gamesien tämän vuoden kolmonen ja kaksinkertainen (2011 & 2012) “Fittest on Earth” Annie Thorisdottir miehensä Frederik Aegidiuksen kanssa, joka myöskin edusti tänä vuonna CrossFit Gameseissä. CrossFit Reykjavikilta on ollut useampana vuonna edustus myös kovatasoisessa Gamesien Teams - sarjassa.

Missä päin Islantia oleskelet?
Oleskelen Reykjavikissa, Islannin pääkaupungissa, lounais-Islannissa. Suur-Reykjavikin alueella oleskelee n. 2/3 kaikista islantilaisista, joten voitte kuvitella, että täällä piisaa asumiskelvotonta maata aika lailla!
Miksi Islanti valikoitui vaihtokohteeksesi?
Islanti valikoitui vaihtokohteeksi sen vuoksi, että kun Australiaan ei päässyt ja toisekseen sen vuoksi, että täällä tiesi saavansa varmasti pyhän kolminaisuuden eli treenin, koulun ja maisemat yhdistettyä taloudellisesti ja ajallisesti parhaiten.
Treenaat CF Reykjavikilla, millä perustein valitsit salin?
Käyn treenaamassa CrossFit Reykjavikilla, lähinnä sen vuoksi, että se on kuitenkin melkoisen legendan maineessa CrossFit-piireissä sekä myös sen vuoksi, että sieltä sai huokeimmalla hintaa jäsenyyden. Islannissa kun kaikki on kallista, paitsi Coca-Cola ja yksin sen voimalla ei pitkälle pötkitä.
Kerro jotain paikallisesta CrossFit kulttuurista
Boxilla crossfit huiput treenaavat pitkälti omassa porukassaan, muut kisaajat lukuisissa omissa porukoissaan riippuen siitä, mitä ohjelmointia kukin noudattaa ja sitten on vielä tietysti normaalit wod-tunnit. Ohjelmoinnin kannalta käytännössä kisaajilla tämä tarkoittaa The Training Plan:ia Jami Tikkaselta tai Built by Bergeron:ia Ben Bergeronilta, joiden maksulliset versiot on kaikkien käytössä boxilla olevilla ruuduilla (kuin myös RomWod). Woditunneilla on yleensä johdettu alkulämppä, skilli-hommia sekä itse wodi. Voimaa on todella, todella harvoin, olisinko nyt kahden kuukauden aikana nähnyt tehtävän kaksi kertaa woditunnilla. Itse tykkään kutsua boxia CF-tehtaaksi, sillä boxi on valtava, mututuntumalla sanottuna noin kaksinkertainen Eastiin verrattuna. Lisäksi paidat lähtee päätlä täällä herkästi ja RP Strength:in sekä Working Against Gravity:n ruokavalio-ohjelmat ovat ilmeisen suosittuja.
Kuinka nykyinen salisi eroaa Eastistä?
Koosta huolimatta boxilla on usein ahdasta ja tämä näkyy myös siinä, ettei yhteishenki pääse väistämättä samalle tasolle kuin mitä meillä Eastilla on (Go East!). Myöskin valmentajiin ja staffiin on hankala saada kontaktia (mikä pätee kyllä yleisemminkin islantilaisiin). Mielestäni tärkein ja suurin ero on kuitenkin valmennuksen laadussa, jälleen mm. isot ryhmäkoot vaikuttavat selkeästi valmennuksen laatuun, mikä taas näkyy muun ohella asiakkaiden liikeradoissa. Käydään Mikan ja valmennustiimin kanssa tarkemmin läpi asioita kun palaan, mutta tiivistetysti todettuna meillä tehdään Eastilla asiat todella hyvin monella saralla! Jottei kuitenkaan CF Reykjavikista jäisi liian negatiivista kuvaa, on täällä paljon hyvääkin. Kylmäallas, kuuma-allas sekä infrapunasauna ovat kaikkien käytössä. Treenata saa mistä vaan ikinä löytää tilaa wodituntienkin aikana (koska valtavalla boxilla tupa on täynnä ja porukkaa sekä kolinaa piisaa vuorokauden ympäri) ja kaikkea mitä vaan ikinä treeniin tarvitset, löytyy täältä ja saa vapaasti käyttää.
Joko sinusta on tullut “Dottir"?
Tähän piti alun perin saada kuva itsestäni Katrin Davidsdottirin (treenaa myös CF Reykjavikilla aina vieraillessaan kotimaassaan) painoliivi päällä, se kun on kaikkien käytettävissä boxilla, mutta jäi ottamatta kun juuri samana päivänä liivin nimenkantaja sattui treenaamaan tämä liivi päällään. Onneksi kuitenkin paikalliset Retu ja Anni suostuivat kanssani kuvaan!
Joko olet selvittänyt, miksi Islannista tulee niin kovia urheilijoita?
Tähän liittyen hauska fakta, n.60% islantilaisnaisten geeneistä tulee muualta kuin Pohjoismaista, lähinnä kelteiltä ja skoteilta briteistä. Luulenpa, että siinä on nainen karaistunut vuosisatojen myötä vahvaksi ja itsenäiseksi, kun Pohjoismaiden miehet (norskeja pääasiassa) on matkalla tehneet pikku koukun ja käyneet hankkimassa vaimomateriaalit, ei varmaan aivaa helpoimmasta päästä miesmateriaalina nuo viikingit. Lisäksi luulen, että treenin jälkeiset kuuma-altaat antavat islantilaisille etua!
Kasvaako parta paremmin jään ja tulivuorten keskellä?
Itse asiassa huonommin! Eikä mitään käryä miksi!
Kuvaile tyypillinen arkipäiväsi siellä:
Tyypillinen arkipäivä alkaa treenillä, jonka jälkeen on muutamana päivänä viikossa luento. Luennon jälkeen käyn tekemässä toisen treenin ja loppupäivä, riippuen palautumisesta, kuluu joko opiskellessa tai chillaillessa. Ennen nukkumaanmenoa RomWod ja muuta venyttelyä, seuraavana päivänä homma uudestaan läpi.
Viikonloppuisin tykkään (jatka lausetta)
Viikonloppuisin tykkään käydä toki treenaamassa, mutta valitettavan usein ne kuluvat myös kouluhommia kiriessä, silloin kun on eniten aikaa niitä tehdä. Soitot koti-Suomeen ovat luonnollisesti silloin myös listalla ja jos vaan jää aikaa, käyn pyöräilemässä Reykjavikin lähialueilla. Sunnuntai on yleensä täyslepoa ja mobbausta.
Mitä olet oppinut islanninkielestä?
Islanti on melkoisen vaikea kieli, joten on tullut opittua kyllä hävettävän vähän! August (CF Rvk:n hieroja) opetti lauseita, joilla voisi, miten tuon nyt sanoisi kauniisti, saada seuraa tai aiheuttaa pienimuotoisen kansainvälisen skandaalin halutessaan, mutta toistaiseksi olen katsonut viisaammaksi olla käyttämättä niitä. Vastavuoroisesti olen toki hänelle suomea opettanut, on kohtuullisen hauskan kuuloista kun islantilainen vääntää Etelä-Pohjanmaan ”sivistyssanoja.”
Milloin sinut nähdään taas Eastillä?
Viimeistään tammikuun alussa palaan ruotuun Eastille.
Terveisesi Eastiläisille:
Pitäkää kunnon pikkujoulukemut, mutta painonnostovalmentajiemme sanoin: ”Hauskaa saa ja pitää olla, mutta (treeni-)hommat on hoidettava!.”
Nähdään tammikuussa!

Niinhän se menee, että moni kakku päältä kaunis. Vaikka meriittejä kilapailutasolla tältä salilta löytyykin ja puitteet treenivälineineen sekä muine palveluineen ovat huipussaan, muistelee Niko Eastiä erityisellä lämmöllä ja kokee monen asian olevan meillä koto Eastillä jopa hieman paremmin. Ja sehän on mukava kuulla! Niinhän se menee, että ihmiset tekevät ja luovat ilmapiirin sekä fiiliksen, oli puitteet ja tilat millä tasolla tahansa. Kommenttien perusteella, Reykjavik ei ole onneksemme siis täysin vienyt miehen sydäntä ja miehen lupailujen perusteella saadaan Niko takaisin puikkoihin Eastille jo muutaman kuukauden kuluttua!

Seuraavassa blogijulkaisussa päästään taas tutustumaan muutamaan jäseneemme. Pysykäähän siis kuulolla!

-Nelli

Uusia syystuulia idästä!

Syksy on tuonut mukanaan kaikenlaista kivaa Eastille! Yhtenä uutena asiana tämä blogi, jossa tulemme jakamaan mielenkiintoisia julkaisuja liittyen niin Eastin toimintaan ja yhteisöömme kuin yleisestikin CrossFitiin ja elämään sen ympärillä.
Tässä postauksessa muistellaan sekä jo taakse jääneitä syksyn tapahtumia että esitellään muutamia uusia juttuja. Kannattaa siis jatkaa lukemista! :)

East Race 2017 kilpailtiin syyskuun alussa
East Race kisattiin tänä vuonna toista kertaa. Tapahtuma osallisti huikeasti yli kuusikymmentä eastläistä. Joukkueiden välinen, hyvässä hengessä käyty taisto piti tänä vuonna sisällään perinteisen CrossFitin lisäksi, palomiesten rappustestiä, frisbeegolfia, SUP-lautailua, soutua, uintia ja/tai vesihiihtoa syksyisen viileässä merivedessä, paintball ammuntaa sekä noin 35km pyöräilyä edellä mainittujen tehtävien suorituspaikkojen välillä.

Suosiosta päätellen, jonkun näköinen perinne tästä taitaa muodostua ja jatkoa lienee luvassa tulevinakin vuosina…

Katso alta koostevideo East Race 2017:sta!

CF East Turku täytti 4 vuotta!
Syntymäpäiviään syksyisin viettävä East juhlisti tänä vuonna neljä vuotista taivaltaan Piikkiössä Kavalton Tilalla noin sadan hengen voimin. Tarjolla oli maukasta ruokaa, juomaa, synttärikakkua tottakai ja ennen kaikkea mahtavaa seuraa sekä kovia suorituksia tanssilattialla ammatti DJ:n säestämänä. Kavaltolta siirryttiin täyteen ahdatulla bussilla, jossa laulu raikasi koko matkan, kohti jatkoja. Juhlat jatkuivat siis tuttuun tapaan jatkojen merkeissä aikaiseen aamuun asti - missäs muuallakaan kuin omalla boksillamme, Sampsan katu 3:ssa. Tämän enempää en pysty näistä karkeloista kertomaan, ne on jokaisen itse koettava. Pidäthän siis huolen, että olet varmasti itsekin ensi kerralla mukana! Alla muutama Antti Leinon nappaama upea otos juhlista.

Palkintojen jakoaEast Race 2017voittajajoukkue

Eastin Beastit esittelyssä
Nyt kun on vanhat muisteltu, siirrytään tuoreisiin aiheisiin. Haluamme tutustua entistä paremmin yhteisöömme, sekä tehdä myös yhteisöämme paremmin tunnetuksi toisilleen. Siksipä olemme päättäneet kuulla jäsenten ajatuksia viidentoista kysymyksen verran ja nyt tuomme näitä ajatuksia ja henkilöitä esiin teidän kaikkien luettavaksi. Tulemme tasaisin väliajoin julkaisemaan haastatteluja somekanavillamme ja nyt onkin esittelyvuorossa Eastin Beastien kaksi ensimmäistä onnekasta. Hyvät naiset ja herrat, ladies & gentleman: Lotta Lall ja Ville Haaslahti!

Naiset tietysti ensin, joten aloitetaan Lotasta. Lotta edustaa salimme nuorempaa kastia ja on reilussa vuodessa omaksunut lajin omakseen ja harrastaa CrossFitia aktiivisesti mm. tanssi harrastuksensa ohella. Lajin monipuolisuus kiehtoo entistä kilpahiihtäjää ja kisakipinä on säilynyt myös CrossFitin parissa. Neiti onkin lähdössä ensimmäisiin CrossFit kilpailuihinsa muutaman viikon kuluttua (14.10.) Helsingissä käytävään SyysMyrsky kilpailuun, jossa hän kilpailee Teens - sarjassa. Alla Lotan vastaukset viiteentoista kysymykseemme.

1. Nimesi ja ikäsi?
Lotta Lall, 17 vuotta
2. Kuinka kauan olet harrastanut CrossFitiä?
Reilun vuoden
3. Miten päädyit CrossFit Eastille?
Perhetuttavat suosittelivat lajia minulle ja kiinnostuin heti joten päätin sitten kokeilla. CF Eastin On-ramp kurssit sattui sopimaan aikatauluuni muiden treenien ohessa parhaiten joten ilmoittauduin 2016 syyskuun on-ramp kurssille Eastillä, enkä ole katunut sitä päivääkään!
4. Mikä on urheilutaustasi ennen CrossFitiä?
Päälajini ovat nuoresta asti olleet hiihto ja tanssi (balettia, nykytanssia, showtanssia jne.) On kuitenkin vuosien varrella tullut kokeiltua mm. rytmistä voimistelua ja suunnistustakin.
5. Mikä on parasta tässä lajissa?
Monipuolisuus ehdottomasti! Aina löytyy jotain kehitettävää ja se pitää, ainakin minulla, motivaation yllä.
6. Entä lajin pimeät puolet?
Joskus heikkouksien treenaaminen on lannistavaa, mutta on myös kiva huomata kun kehitystä tapahtuu niissä.
7. Aamu- vai iltatreeni?
Iltatreeni (en ole aamuvirkku)
8. Lempitreeni tai liike?
Clean ja yleisesti aerobiset treenit.
9. Inhokkitreeni tai liike?
AMRAPit ei ole juttuni. En pidä siitä, kun ei tiedä tarkkaa toistomäärää. Silloin en osaa taktikoida tahtia yhtä hyvin.
10. Paras treeni biisi/ musiikki?
Kaikki käy.
11. Ihailemasi urheilija ja perustelut?
Näitä on monta, mutta lemppari on kuitenkin ehkä norjalaisnaishiihtäjä Marit Björgen sinnikkyydensä takia. Hän on miltein koko uransa ollut voittamaton ja se että hän on vielä raskaudensa jälkeenkin niin hyvä, on uskomatonta.
12. Kuvaile CrossFit kolmella sanalla?
Monipuolinen, haastava, mahtava
13. CrossFit East Turku kolmella sanalla kuvattuna?
Paras boxi olemassa :)
14. Paras muistosi CrossFitin parista?
Joka kerta, kun on tullut ylitettyä itsensä.
15. Millaiset terveiset haluat lähettää Eastin yhteisölle?
Eastin valmentajat on mitä parhaat ja eastin yhteisö tekee lajista entistä kivemman. Ihanaa on myös se kun tuntee aina itsensä tervetulleeksi boxille ja on aina joku kannustamassa.

Hyvänä vastapainona nuorelle kilpailevalle harrastajalle, esittelemme kiireisen yritysjohtajan, kuntoilu mielessä crossfitiä harrastavan Villen. Ville kuuluu Eastin konkareihin, kun vuosia lajin parissa on kertynyt jo useampia. Hän on hyväntuulinen huumoriveikko ja yksi Eastin “kuuluisan voimayhmän” jäsenistä (ehkä kuulemme vielä joskus lisää tästä voimaryhmästämme blogissa). Lue alta, mitä Ville vastasi kysymyksiimme.

1. Nimesi ja ikäsi?
Ville Haaslahti, 40 vuotta
2. Kuinka kauan olet harrastanut CrossFitiä?
Kohta neljä vuotta.
3. Miten päädyit CrossFit Eastille?
Olin tosi huonossa kunnossa, ja mietin että ikää on 36 vuotta, nyt täytyy aloittaa joku hyvä laji, jotta pääsee parempaan kuntoon. Kaverini Janne Rantanen veti valmennuksia Eastillä noihin aikoihin ja ajattelin, että tulen kokeilemaan.
4. Mikä on urheilutaustasi ennen CrossFitiä?
Olin pelannut valtavasti erilaisia urheilupelejä tietokoneella ja X-boxilla. Pelaan myös Golfia.
5. Mikä on parasta tässä lajissa?
CrossFit on todella tehokas yleiskunnon ja lihasvoiman kehitykseen. Laji on myös äärimmäisen koukuttava.
6. Entä lajin pimeät puolet?
Laji on myös henkisesti rankka. Usein huonompi suoritus johtuu siitä, että alkaa uskoa olevansa väsynyt ja ettei pysty jatkamaan. Väsymys ja epätoivo on kuitenkin usein pään sisällä, ja henkisellä vahvuudella onkin suuri merkitys tässä lajissa.
7. Aamu- vai iltatreeni?
Ilta!
8. Lempitreeni tai liike?
Omaan dieselmoottoriin sopii parhaiten viesti-tyyppiset treenit. Mieluummin enemmän painoa. Liikkeistä varmaan Thrusterit on parhaita.
9. Inhokkitreeni tai liike?
Ehkä joku Annie. Tuplat on varmaan muutenkin inhokki liike, koska rytmitaju on niin huono. Valakyykky on myös todella epämiellyttävä, koska olkapää liikkuvuus on niin surkea.
10. Paras treeni biisi/ musiikki?
Rap on parasta. Sitä pitäisi olla paljon enemmän ja erityisesti vanhaa räppiä. Ja Mikan suosikki: Mää ja tapparan mies! Se saa aina yrittämään hiukan extraa, miksei se soi enää nykyisin? Soittolistat on ehkä ainoa asia josta voisi Eastille antaa pienen miinuksen, David Guettat ja Antti Tuiskut voisi jättää vähemmälle.
11. Ihailemasi urheilija ja perustelut?
Pidän golfari Henrik Stensonista. Hän on oman ikäinen ja näyttänyt että huipulle pääsee hiukan kokeneemmatkin urheilijat. Lisäksi hän on kova vitsailemaan ja muutenkin tyylikäs kaveri.
12. Kuvaile CrossFit kolmella sanalla?
Tehokas, koukuttava ja hauska.
13. CrossFit East Turku kolmella sanalla kuvattuna?
Yhteisöllinen, kotoisa, stressitön.
14. Paras muistosi CrossFitin parista?
Ehkä eka Open laji Rx:nä suoritettuna oli paras fiilis. Mutta aina kovan WODin jälkeen, kun kavereiden kanssa istuskellaan hikisinä ja spekuloidaan suoritusta, tulee tosi mahtava fiilis.
15. Millaiset terveiset haluat lähettää Eastin yhteisölle?
Tosi mahtavaa jengiä kaikki, joiden kanssa ilo treenata joka kerta! Pidetään fiilis korkeana ja bodataan täysillä aina kun nähdään!

Kiitos vielä Lotalle ja Villelle haastatteluista!
Ketkäköhän ovat haastatteluvuorossa seuraavaksi? Se selvinnee muutaman viikon kuluttua!

Boksilla nähdään!
-Nelli

Eastin blogi aukeaa pian!

Eastin oma blogi aukeaa lähitulevaisuudessa, pysy kuulolla!