Terveisiä Islannista!

Terveiset Islannista, CrossFitin mekasta!

Luottovalmentajamme Niko karkasi kesällä Islantiin suorittamaan syyslukukaudeksi vaihto-opintoja. Nyt pääsette lukemaan Nikon kuulumisia Reykjavikista ja elämästä CrossFitin ihmemaassa, josta pulppuaa Dottireita toisensa perään kamppailemaan maailman kovakuntoisimman tittelistä. CrossFit East vaihtui Nikolla loppuvuodeksi CrossFit Reykjavikiin, jolla treenaa ja valmentaa mm. CrossFit Gamesien tämän vuoden kolmonen ja kaksinkertainen (2011 & 2012) “Fittest on Earth” Annie Thorisdottir miehensä Frederik Aegidiuksen kanssa, joka myöskin edusti tänä vuonna CrossFit Gameseissä. CrossFit Reykjavikilta on ollut useampana vuonna edustus myös kovatasoisessa Gamesien Teams - sarjassa.

Missä päin Islantia oleskelet?
Oleskelen Reykjavikissa, Islannin pääkaupungissa, lounais-Islannissa. Suur-Reykjavikin alueella oleskelee n. 2/3 kaikista islantilaisista, joten voitte kuvitella, että täällä piisaa asumiskelvotonta maata aika lailla!
Miksi Islanti valikoitui vaihtokohteeksesi?
Islanti valikoitui vaihtokohteeksi sen vuoksi, että kun Australiaan ei päässyt ja toisekseen sen vuoksi, että täällä tiesi saavansa varmasti pyhän kolminaisuuden eli treenin, koulun ja maisemat yhdistettyä taloudellisesti ja ajallisesti parhaiten.
Treenaat CF Reykjavikilla, millä perustein valitsit salin?
Käyn treenaamassa CrossFit Reykjavikilla, lähinnä sen vuoksi, että se on kuitenkin melkoisen legendan maineessa CrossFit-piireissä sekä myös sen vuoksi, että sieltä sai huokeimmalla hintaa jäsenyyden. Islannissa kun kaikki on kallista, paitsi Coca-Cola ja yksin sen voimalla ei pitkälle pötkitä.
Kerro jotain paikallisesta CrossFit kulttuurista
Boxilla crossfit huiput treenaavat pitkälti omassa porukassaan, muut kisaajat lukuisissa omissa porukoissaan riippuen siitä, mitä ohjelmointia kukin noudattaa ja sitten on vielä tietysti normaalit wod-tunnit. Ohjelmoinnin kannalta käytännössä kisaajilla tämä tarkoittaa The Training Plan:ia Jami Tikkaselta tai Built by Bergeron:ia Ben Bergeronilta, joiden maksulliset versiot on kaikkien käytössä boxilla olevilla ruuduilla (kuin myös RomWod). Woditunneilla on yleensä johdettu alkulämppä, skilli-hommia sekä itse wodi. Voimaa on todella, todella harvoin, olisinko nyt kahden kuukauden aikana nähnyt tehtävän kaksi kertaa woditunnilla. Itse tykkään kutsua boxia CF-tehtaaksi, sillä boxi on valtava, mututuntumalla sanottuna noin kaksinkertainen Eastiin verrattuna. Lisäksi paidat lähtee päätlä täällä herkästi ja RP Strength:in sekä Working Against Gravity:n ruokavalio-ohjelmat ovat ilmeisen suosittuja.
Kuinka nykyinen salisi eroaa Eastistä?
Koosta huolimatta boxilla on usein ahdasta ja tämä näkyy myös siinä, ettei yhteishenki pääse väistämättä samalle tasolle kuin mitä meillä Eastilla on (Go East!). Myöskin valmentajiin ja staffiin on hankala saada kontaktia (mikä pätee kyllä yleisemminkin islantilaisiin). Mielestäni tärkein ja suurin ero on kuitenkin valmennuksen laadussa, jälleen mm. isot ryhmäkoot vaikuttavat selkeästi valmennuksen laatuun, mikä taas näkyy muun ohella asiakkaiden liikeradoissa. Käydään Mikan ja valmennustiimin kanssa tarkemmin läpi asioita kun palaan, mutta tiivistetysti todettuna meillä tehdään Eastilla asiat todella hyvin monella saralla! Jottei kuitenkaan CF Reykjavikista jäisi liian negatiivista kuvaa, on täällä paljon hyvääkin. Kylmäallas, kuuma-allas sekä infrapunasauna ovat kaikkien käytössä. Treenata saa mistä vaan ikinä löytää tilaa wodituntienkin aikana (koska valtavalla boxilla tupa on täynnä ja porukkaa sekä kolinaa piisaa vuorokauden ympäri) ja kaikkea mitä vaan ikinä treeniin tarvitset, löytyy täältä ja saa vapaasti käyttää.
Joko sinusta on tullut “Dottir"?
Tähän piti alun perin saada kuva itsestäni Katrin Davidsdottirin (treenaa myös CF Reykjavikilla aina vieraillessaan kotimaassaan) painoliivi päällä, se kun on kaikkien käytettävissä boxilla, mutta jäi ottamatta kun juuri samana päivänä liivin nimenkantaja sattui treenaamaan tämä liivi päällään. Onneksi kuitenkin paikalliset Retu ja Anni suostuivat kanssani kuvaan!
Joko olet selvittänyt, miksi Islannista tulee niin kovia urheilijoita?
Tähän liittyen hauska fakta, n.60% islantilaisnaisten geeneistä tulee muualta kuin Pohjoismaista, lähinnä kelteiltä ja skoteilta briteistä. Luulenpa, että siinä on nainen karaistunut vuosisatojen myötä vahvaksi ja itsenäiseksi, kun Pohjoismaiden miehet (norskeja pääasiassa) on matkalla tehneet pikku koukun ja käyneet hankkimassa vaimomateriaalit, ei varmaan aivaa helpoimmasta päästä miesmateriaalina nuo viikingit. Lisäksi luulen, että treenin jälkeiset kuuma-altaat antavat islantilaisille etua!
Kasvaako parta paremmin jään ja tulivuorten keskellä?
Itse asiassa huonommin! Eikä mitään käryä miksi!
Kuvaile tyypillinen arkipäiväsi siellä:
Tyypillinen arkipäivä alkaa treenillä, jonka jälkeen on muutamana päivänä viikossa luento. Luennon jälkeen käyn tekemässä toisen treenin ja loppupäivä, riippuen palautumisesta, kuluu joko opiskellessa tai chillaillessa. Ennen nukkumaanmenoa RomWod ja muuta venyttelyä, seuraavana päivänä homma uudestaan läpi.
Viikonloppuisin tykkään (jatka lausetta)
Viikonloppuisin tykkään käydä toki treenaamassa, mutta valitettavan usein ne kuluvat myös kouluhommia kiriessä, silloin kun on eniten aikaa niitä tehdä. Soitot koti-Suomeen ovat luonnollisesti silloin myös listalla ja jos vaan jää aikaa, käyn pyöräilemässä Reykjavikin lähialueilla. Sunnuntai on yleensä täyslepoa ja mobbausta.
Mitä olet oppinut islanninkielestä?
Islanti on melkoisen vaikea kieli, joten on tullut opittua kyllä hävettävän vähän! August (CF Rvk:n hieroja) opetti lauseita, joilla voisi, miten tuon nyt sanoisi kauniisti, saada seuraa tai aiheuttaa pienimuotoisen kansainvälisen skandaalin halutessaan, mutta toistaiseksi olen katsonut viisaammaksi olla käyttämättä niitä. Vastavuoroisesti olen toki hänelle suomea opettanut, on kohtuullisen hauskan kuuloista kun islantilainen vääntää Etelä-Pohjanmaan ”sivistyssanoja.”
Milloin sinut nähdään taas Eastillä?
Viimeistään tammikuun alussa palaan ruotuun Eastille.
Terveisesi Eastiläisille:
Pitäkää kunnon pikkujoulukemut, mutta painonnostovalmentajiemme sanoin: ”Hauskaa saa ja pitää olla, mutta (treeni-)hommat on hoidettava!.”
Nähdään tammikuussa!

Niinhän se menee, että moni kakku päältä kaunis. Vaikka meriittejä kilapailutasolla tältä salilta löytyykin ja puitteet treenivälineineen sekä muine palveluineen ovat huipussaan, muistelee Niko Eastiä erityisellä lämmöllä ja kokee monen asian olevan meillä koto Eastillä jopa hieman paremmin. Ja sehän on mukava kuulla! Niinhän se menee, että ihmiset tekevät ja luovat ilmapiirin sekä fiiliksen, oli puitteet ja tilat millä tasolla tahansa. Kommenttien perusteella, Reykjavik ei ole onneksemme siis täysin vienyt miehen sydäntä ja miehen lupailujen perusteella saadaan Niko takaisin puikkoihin Eastille jo muutaman kuukauden kuluttua!

Seuraavassa blogijulkaisussa päästään taas tutustumaan muutamaan jäseneemme. Pysykäähän siis kuulolla!

-Nelli

Uusia syystuulia idästä!

Syksy on tuonut mukanaan kaikenlaista kivaa Eastille! Yhtenä uutena asiana tämä blogi, jossa tulemme jakamaan mielenkiintoisia julkaisuja liittyen niin Eastin toimintaan ja yhteisöömme kuin yleisestikin CrossFitiin ja elämään sen ympärillä.
Tässä postauksessa muistellaan sekä jo taakse jääneitä syksyn tapahtumia että esitellään muutamia uusia juttuja. Kannattaa siis jatkaa lukemista! :)

East Race 2017 kilpailtiin syyskuun alussa
East Race kisattiin tänä vuonna toista kertaa. Tapahtuma osallisti huikeasti yli kuusikymmentä eastläistä. Joukkueiden välinen, hyvässä hengessä käyty taisto piti tänä vuonna sisällään perinteisen CrossFitin lisäksi, palomiesten rappustestiä, frisbeegolfia, SUP-lautailua, soutua, uintia ja/tai vesihiihtoa syksyisen viileässä merivedessä, paintball ammuntaa sekä noin 35km pyöräilyä edellä mainittujen tehtävien suorituspaikkojen välillä.

Suosiosta päätellen, jonkun näköinen perinne tästä taitaa muodostua ja jatkoa lienee luvassa tulevinakin vuosina…

Katso alta koostevideo East Race 2017:sta!

CF East Turku täytti 4 vuotta!
Syntymäpäiviään syksyisin viettävä East juhlisti tänä vuonna neljä vuotista taivaltaan Piikkiössä Kavalton Tilalla noin sadan hengen voimin. Tarjolla oli maukasta ruokaa, juomaa, synttärikakkua tottakai ja ennen kaikkea mahtavaa seuraa sekä kovia suorituksia tanssilattialla ammatti DJ:n säestämänä. Kavaltolta siirryttiin täyteen ahdatulla bussilla, jossa laulu raikasi koko matkan, kohti jatkoja. Juhlat jatkuivat siis tuttuun tapaan jatkojen merkeissä aikaiseen aamuun asti - missäs muuallakaan kuin omalla boksillamme, Sampsan katu 3:ssa. Tämän enempää en pysty näistä karkeloista kertomaan, ne on jokaisen itse koettava. Pidäthän siis huolen, että olet varmasti itsekin ensi kerralla mukana! Alla muutama Antti Leinon nappaama upea otos juhlista.

Palkintojen jakoaEast Race 2017voittajajoukkue

Eastin Beastit esittelyssä
Nyt kun on vanhat muisteltu, siirrytään tuoreisiin aiheisiin. Haluamme tutustua entistä paremmin yhteisöömme, sekä tehdä myös yhteisöämme paremmin tunnetuksi toisilleen. Siksipä olemme päättäneet kuulla jäsenten ajatuksia viidentoista kysymyksen verran ja nyt tuomme näitä ajatuksia ja henkilöitä esiin teidän kaikkien luettavaksi. Tulemme tasaisin väliajoin julkaisemaan haastatteluja somekanavillamme ja nyt onkin esittelyvuorossa Eastin Beastien kaksi ensimmäistä onnekasta. Hyvät naiset ja herrat, ladies & gentleman: Lotta Lall ja Ville Haaslahti!

Naiset tietysti ensin, joten aloitetaan Lotasta. Lotta edustaa salimme nuorempaa kastia ja on reilussa vuodessa omaksunut lajin omakseen ja harrastaa CrossFitia aktiivisesti mm. tanssi harrastuksensa ohella. Lajin monipuolisuus kiehtoo entistä kilpahiihtäjää ja kisakipinä on säilynyt myös CrossFitin parissa. Neiti onkin lähdössä ensimmäisiin CrossFit kilpailuihinsa muutaman viikon kuluttua (14.10.) Helsingissä käytävään SyysMyrsky kilpailuun, jossa hän kilpailee Teens - sarjassa. Alla Lotan vastaukset viiteentoista kysymykseemme.

1. Nimesi ja ikäsi?
Lotta Lall, 17 vuotta
2. Kuinka kauan olet harrastanut CrossFitiä?
Reilun vuoden
3. Miten päädyit CrossFit Eastille?
Perhetuttavat suosittelivat lajia minulle ja kiinnostuin heti joten päätin sitten kokeilla. CF Eastin On-ramp kurssit sattui sopimaan aikatauluuni muiden treenien ohessa parhaiten joten ilmoittauduin 2016 syyskuun on-ramp kurssille Eastillä, enkä ole katunut sitä päivääkään!
4. Mikä on urheilutaustasi ennen CrossFitiä?
Päälajini ovat nuoresta asti olleet hiihto ja tanssi (balettia, nykytanssia, showtanssia jne.) On kuitenkin vuosien varrella tullut kokeiltua mm. rytmistä voimistelua ja suunnistustakin.
5. Mikä on parasta tässä lajissa?
Monipuolisuus ehdottomasti! Aina löytyy jotain kehitettävää ja se pitää, ainakin minulla, motivaation yllä.
6. Entä lajin pimeät puolet?
Joskus heikkouksien treenaaminen on lannistavaa, mutta on myös kiva huomata kun kehitystä tapahtuu niissä.
7. Aamu- vai iltatreeni?
Iltatreeni (en ole aamuvirkku)
8. Lempitreeni tai liike?
Clean ja yleisesti aerobiset treenit.
9. Inhokkitreeni tai liike?
AMRAPit ei ole juttuni. En pidä siitä, kun ei tiedä tarkkaa toistomäärää. Silloin en osaa taktikoida tahtia yhtä hyvin.
10. Paras treeni biisi/ musiikki?
Kaikki käy.
11. Ihailemasi urheilija ja perustelut?
Näitä on monta, mutta lemppari on kuitenkin ehkä norjalaisnaishiihtäjä Marit Björgen sinnikkyydensä takia. Hän on miltein koko uransa ollut voittamaton ja se että hän on vielä raskaudensa jälkeenkin niin hyvä, on uskomatonta.
12. Kuvaile CrossFit kolmella sanalla?
Monipuolinen, haastava, mahtava
13. CrossFit East Turku kolmella sanalla kuvattuna?
Paras boxi olemassa :)
14. Paras muistosi CrossFitin parista?
Joka kerta, kun on tullut ylitettyä itsensä.
15. Millaiset terveiset haluat lähettää Eastin yhteisölle?
Eastin valmentajat on mitä parhaat ja eastin yhteisö tekee lajista entistä kivemman. Ihanaa on myös se kun tuntee aina itsensä tervetulleeksi boxille ja on aina joku kannustamassa.

Hyvänä vastapainona nuorelle kilpailevalle harrastajalle, esittelemme kiireisen yritysjohtajan, kuntoilu mielessä crossfitiä harrastavan Villen. Ville kuuluu Eastin konkareihin, kun vuosia lajin parissa on kertynyt jo useampia. Hän on hyväntuulinen huumoriveikko ja yksi Eastin “kuuluisan voimayhmän” jäsenistä (ehkä kuulemme vielä joskus lisää tästä voimaryhmästämme blogissa). Lue alta, mitä Ville vastasi kysymyksiimme.

1. Nimesi ja ikäsi?
Ville Haaslahti, 40 vuotta
2. Kuinka kauan olet harrastanut CrossFitiä?
Kohta neljä vuotta.
3. Miten päädyit CrossFit Eastille?
Olin tosi huonossa kunnossa, ja mietin että ikää on 36 vuotta, nyt täytyy aloittaa joku hyvä laji, jotta pääsee parempaan kuntoon. Kaverini Janne Rantanen veti valmennuksia Eastillä noihin aikoihin ja ajattelin, että tulen kokeilemaan.
4. Mikä on urheilutaustasi ennen CrossFitiä?
Olin pelannut valtavasti erilaisia urheilupelejä tietokoneella ja X-boxilla. Pelaan myös Golfia.
5. Mikä on parasta tässä lajissa?
CrossFit on todella tehokas yleiskunnon ja lihasvoiman kehitykseen. Laji on myös äärimmäisen koukuttava.
6. Entä lajin pimeät puolet?
Laji on myös henkisesti rankka. Usein huonompi suoritus johtuu siitä, että alkaa uskoa olevansa väsynyt ja ettei pysty jatkamaan. Väsymys ja epätoivo on kuitenkin usein pään sisällä, ja henkisellä vahvuudella onkin suuri merkitys tässä lajissa.
7. Aamu- vai iltatreeni?
Ilta!
8. Lempitreeni tai liike?
Omaan dieselmoottoriin sopii parhaiten viesti-tyyppiset treenit. Mieluummin enemmän painoa. Liikkeistä varmaan Thrusterit on parhaita.
9. Inhokkitreeni tai liike?
Ehkä joku Annie. Tuplat on varmaan muutenkin inhokki liike, koska rytmitaju on niin huono. Valakyykky on myös todella epämiellyttävä, koska olkapää liikkuvuus on niin surkea.
10. Paras treeni biisi/ musiikki?
Rap on parasta. Sitä pitäisi olla paljon enemmän ja erityisesti vanhaa räppiä. Ja Mikan suosikki: Mää ja tapparan mies! Se saa aina yrittämään hiukan extraa, miksei se soi enää nykyisin? Soittolistat on ehkä ainoa asia josta voisi Eastille antaa pienen miinuksen, David Guettat ja Antti Tuiskut voisi jättää vähemmälle.
11. Ihailemasi urheilija ja perustelut?
Pidän golfari Henrik Stensonista. Hän on oman ikäinen ja näyttänyt että huipulle pääsee hiukan kokeneemmatkin urheilijat. Lisäksi hän on kova vitsailemaan ja muutenkin tyylikäs kaveri.
12. Kuvaile CrossFit kolmella sanalla?
Tehokas, koukuttava ja hauska.
13. CrossFit East Turku kolmella sanalla kuvattuna?
Yhteisöllinen, kotoisa, stressitön.
14. Paras muistosi CrossFitin parista?
Ehkä eka Open laji Rx:nä suoritettuna oli paras fiilis. Mutta aina kovan WODin jälkeen, kun kavereiden kanssa istuskellaan hikisinä ja spekuloidaan suoritusta, tulee tosi mahtava fiilis.
15. Millaiset terveiset haluat lähettää Eastin yhteisölle?
Tosi mahtavaa jengiä kaikki, joiden kanssa ilo treenata joka kerta! Pidetään fiilis korkeana ja bodataan täysillä aina kun nähdään!

Kiitos vielä Lotalle ja Villelle haastatteluista!
Ketkäköhän ovat haastatteluvuorossa seuraavaksi? Se selvinnee muutaman viikon kuluttua!

Boksilla nähdään!
-Nelli

Eastin blogi aukeaa pian!

Eastin oma blogi aukeaa lähitulevaisuudessa, pysy kuulolla!