MökkiWOD - Helppoa ja hyödyllistä hikijumppaa kesämökille

Kelit hellii, lomakausi alkaa painaa päälle ja monet lomailijat perheineen siirtyvätkin viettämään aikaa kesämökeille.
Kesäisin saatetaan pitää kokonaan taukoa salikäynneistä, kun focus siirtyy kesän muihin aktiviteetteihin.

Mutta mitä jos hikijumpan kipinä syttyykin kesken lomakauden ja wodihammasta kolottaa mökki- tai venekauden keskellä?
Monelta kesämökiltä tai satamasta löytyy oivat puitteet ja varustelu yksinkertaiseen CrossFit-treeniin. Jos vain mahdollista,
voi treenin joukkoon piilottaa myös osan fyysisemmistä mökkiaskareista, jolloin tulee treenin ohella kannettua vedet saunaan
tai vaikka siirrettyä tehdyt klapit oikeaan paikkaan. Näin saa hoidettua kaksi hyttystä yhdellä iskulla.

Myös pelkkiä omalla kehonpainolla tehtäviä liikkeitä hyödyntämällä saa loistavan treenin aikaiseksi.
Yksinkertaisimpana esimerkkinä mainittakoon vaikka 5min amrap burbeita - simple but effective!
Tämä ihanan yksinkertainen yleisliikkeemme toistuukin myös osana kaikia alla esitettyjä mökkiwod-vaihtoehtoja.
Kaikki seuraavaksi esitettävät treenit on mahdollista muokata oman mielen/aikataulun mukaan pidemmiksi
tai lyhyemmiksi muuttamalla harjoituksen kestoa tai kierrosmäärää.

Testaa ja löydä oma suosikkisi seuraavista mökkiwodeista!

"Mettähommii"
3 Rounds For Time:
10 thrusters (kevyehkö puunrunko)
50m farmers walk (kottikärryt täyteen lastattuna, kastelukannut, halkokorit)
25 burbee
50m Farmers walk (kottikärryt täyteen lastattuna, kastelukannut, halkokorit)
10 thrusters

Yllämainitut liikkeet suoritetaan mainitussa järjestyksessä kolme kertaa läpi.

"Saunanlämmitystalkoot"
EMOM 14
1. 25-50m farmers walk kahdella täydellä vesiämpärillä
(kanna vedet saunaan ja juokse takaisin lähtöpisteeseen tyhjien ämpärien kanssa)
2. 10-15 burbee

Liikeet suoritetaan vuorominuutein: joka toisella minuutilla suoritetaan veden kanto,
joka toisella burbeet. yhteensä 7 kierrosta = 14 minuuttia.

"Laiturin vartija"
20min amrap
5 push-up
10 burbee
15 air squat
100m swim/400m run

Suorita yo. liikkeitä kahdenkymmenen minuutin ajan niin monta kierrosta kuin mahdollista.

"Hyttysten herra"
5min AMRAP
Burbee

Viisi minuuttia aikaa suorittaa niin monta burbeeta kuin mahdollista.

Aurinkoista ja hikipisaroiden maustamaa kesää kaikille!

-Nelli

Uusi vuosi - kohti uusia tavoitteita!

Uusi vuosi, uudet tavoitteet!
Vuodenvaihteeseen monelle kuuluu perinteiset uudenvuodenlupaukset. Moni tulee asettaneeksi itselleen kuitenkin todella isoja lupauksia, kieltäneeksi lähes kaiken mahdollisen tai luvanneeksi ryhtyvänsä jonkinlaiseksi superihmiseksi. Viikon tai kahden taistelun jälkeen huomataan, että ote lipsuu pahemmin kuin liukkaassa leuanvetotangossa. Lipsumisesta puolestaan podetaan huonoa omatuntoa ja koko lupaus alkaa tuntua yhtä ahdistavalta ajatukselta, kuin “Fran” valkotaululla woditunnin alkaessa.
Suurten uudenvuodenlupausten sijaan nyt onki hyvä aika lähteä ylittämään itseään pieni pala kerrallaan, päivittäisin askelin. Monta pientä askelta eteenpäin, päivä päivältä tai viikko viikolta ja vuoden lopussa näet kokonaiskuvassa valtavan muutoksen. Kehittyminen ja eteenpäin meneminen vaativat kykyä ja halua tavoitella seuraavaa etappia, mutta myös kyvyn huomata pienimmätkin onnistumiset ja osata iloita niistä. CrossFit on lajina jatkuvaa itsensä haastamista. Aina on jotakin uutta opittavaa ja lajin “vertailtavuus” vanhoihin omiin tuloksiin antaakin päivittäin mahdollisuuden haastaa itseään suorituksiin, joihin et ole ennen pystynyt. Lopulta kova työ palkitaan ja salin PR-kellon kilauttamisen myötä onnistumisen fiilis on mahtava!

Älä ole siis liian ahne tavoitteinesi. Jos haluat päästä paikasta A paikkaan B, on hypättävä pyörän, auton, bussin tai junan kyytiin ja astuttava ulos, kun on perillä. Yksinkertaista, eikö? Jos sen sijaan pyrit suoraan paikasta A paikkaan E, saattaa matka tuntua loputtomalta ja on selkä ja takapuolikin jo ehtinyt puutua niin pahasti ennen pääsyä määränpäähän, ettet päätepysäkillä enää kykene hyppäämään kyydistä. Päädytkin takaisin lähtöpysäkille.
Järkevät, realistiset tavoitteet ja niiden tavoittelu sekä lopulta saavuttaminen ovat ensiarvoisen tärkeää, jotta mikä tahansa tekeminen pysyy mieluisana. Jokainen asetettu suurempi tavoite ja sen saavuttaminen edellyttää välietappeja, ns. check-pointteja, jotka pitää nähdä matkan varrella.

Henkilökohtainen oppivuoteni
Viime vuoden aikana opin itse yhden luultavasti elämäni tärkeimmistä läksyistä tavoitteisiin liittyen. Tästä voisin itseasiassa kirjoittaa kokonaisen romaanin kaikkine tärkeine opetuksineen, loputtomilta tuntuvilta ylämäkineen, henkisine kamppailuineen ja kasvuineen jne. Jotta kuitenkin vältytään draamalta ja saadaan blogi valmiiksi ennen ensikesää, tässä tarinani lyhyesti:

Viime helmikuussa käydyn kilpailun jälkeen asetin itselleni ja treenaamiselle yhden suuren tulostavoitteen, joka liittyi siitä hetkestä vuoden päästä käytäviin samoihin kilpailuihin. Tavoite oli haastava ja sen eteen olisi paiskittava paljon hommia, mutta se oli täysin realistinen ja motivoi minua tekemään töitä sen eteen päivästä toiseen. Olin valmis uhraamaan ja uhrasinkin paljon sen täyttymiseksi. Puolessa välissä matkaa jotakin odottamatonta tapahtui. Loukkaannuin. Urheilijoiden elämässä loukkaantumisethan ei itseasiassa ole sinänsä niin odottamattomia, vaan ne ikävä kyllä kuuluvat todella monen urheilijan elämään. Harva urheilija kuitenkaan odottaa sen sattuvan omalle kohdalle tai valmistautuu siihen etukäteen ajatusmallilla “sitten kun loukkaannun”. Päinvastoin - urheilija pyrkii huolehtimaan niistä asioista, jotka madaltavat loukkaantumisen todennäköisyyttä. Muistan itse viime keväällä katsoneeni boksilla erään asiakkaan kuntouttavan polveaan ja sanoneeni ääneen “En rehellisesti sanottuna tiedä, mitä itse tekisin, jos sama osuisi omalle kohdalle. Mun kärsivällisyys ei ikinä riittäisi."
No, “karma is a bitch” - sanotaan.

Meni jonkun aikaa (ehkä liian kauan) ennen kuin ymmärsin ja myönsin vamman vakavuuden. Vähitellen oli myös aika myöntää itselleni, suuren henkisen kamppailun käytyäni, että en loukkaantumisesta johtuen tule osallistumaan ko. kilpailuun ja täten en tule saavuttamaan vuoden alussa asettamaani tavoitetta. Kaikki tuntui valuvan sormieni läpi ja kaikki se tehty työ tuntui hukkaan heitetyltä. Olin epätoivoinen ja oli todella vaikeaa luopua luomistani mielikuvista ja mielikuvaharjoitteista, joissa näin itseni ko. kilpailuareenalla ja sen sijaan piti yrittää löytää motivaatiota kuntoutumiseen. Kuten alussa mainitsin - viime vuoden tapahtumat ovat opettaneet minulle paljon. Mutta mitä opin tavoitteista ja niiden asettamisesta?

1. Aseta useampi tavoite. Suurten asioiden rinnalle pieniä asioita, joita voit tavoitella ja mitata vaikka joka viikko.

2. Jos tavoite ei toteudu tai jotakin odottamatonta tapahtuu matkalla, hyväksy se, ota opiksi ja osaa asettaa itsellesi nopeasti uusi, sen hetkistä tilannetta palveleva tavoite.


Apua tavoitteiden asettamiseen voimavaravalmennuksesta
Näistä asioista viisastuneena ja voimaantuneena aion itse olla järkevämpi tavoitteiden asettamisen kanssa ja aion tehdä sen tänä vuonna paremmin. Aiemmasta tuloskeskeisestä ajattelumallistani poiketen, olen myös ymmärtänyt että tavoitteen ei tarvitse aina olla jokin tietty tulos tai yksittäinen suoritus. Tavoitteet voivat liittyä esimerkiksi myös asenteisiin, ajatteluun tai toimintaasi tietyissä tilanteissa. Jotta pysyn tavoitteideni asettamisen kanssa oikealla polulla, aion luottaa ammattilaisen osaamiseen ja innostavaan ilmapiiriin. Sen jälkeen aion kirjata ne meidän boksin tavoitetaululle sekä oman keittiöni liitutaululle näkyville, jotta ne pysyvät varmasti mielessä päivittäin.

Nyt sullakin on Eastin jäsenenä mahdollisuus startata vuosi parhaalla mahdollisella tavalla. Asettaa juuri sun hyvinvointia tukevat tavoitteet ja löytää toimivat työkalut niiden saavuttamiseksi. Rohkeushypyn voimavaravalmentaja Reetta auttaa tästä lähin Eastiläisiä parhaaseen suoritukseen tarjoamalla jäsenille voimavaravalmennusta. Startataan vuosi yhdessä keskittymällä tavoitteiden asettamiseen ja niistä motivoitumiseen. Stay tuned!

-Nelli

Äiti ja tytär esittelyssä

Joulu ja vuodenvaihde kolkuttelee jo ovella ja paljon onkin ehtinyt tapahtua kuluneen vuoden aikana sekä sitten viimeisimmän blogi kirjoituksen. Eastillä käytiin marraskuun lopulla salikisatkin, eli ChrEASTmas Gamesit. Kisoista on tulossa oma juttunsa blogiin lähiaikoina. Koitetaan muistella myös koko kulunutta vuotta myöhemmin blogin äärellä. Nyt jatketaan kuitenkin jäsenten esittelyjä ja tällä kertaa meillä on vuorossa mahtava äiti-tytär parivaljakko, jonka voikin usein löytää boksilta yhdessä treenaamasta. Lue alta, mitä Päivi ja Maria vastasivat heille esitettyihin kysymyksiin!

1. Kumman crossfit vei ensin; munan vai kanan? Munan :)
2. Treenaatteko usein yhdessä? Mahdollisuuksien mukaan. Aina bonushetki, kun näkee toisen boxilla.
3. Mainitkaa kumpikin yksi ominaisuus, jonka toivoisitte saavanne toiselta.
Päivin vastaus: Uskallus asettaa itselleen iso haaste, jonka sitten vie maaliin tahdonlujuudella ja
kovalla työllä.
Marian vastaus: Järjestelmällisyys! Äiti saa aina tehtyä niin paljon asioita ja tehokkaasti! Minä taas
enemmänkin hoidan molempien puolesta sen laiskottelun.
4. Jos saisitte suunnitella yhdessä päivän wodin,  mitä treeni sisältäisi?

In Pairs (pair A & pair B):

* Buy in: 50 wallball shots over the pull-up bar

A) Hang B)10-20 T2B
A) 500m row B) Plank hold
A) 30 Slam ball B) 30 Hang power clean
A) 30 Hang power clean B) 30 Slam ball
A) Plank hold B) 500m row
A) 10-20 T2B B) Hang

* Cash out: 50 wallball shots over the pull-up bar

Sitten esittelyjen vuora. Aloitetaan äidistä:

1. Nimesi ja ikäsi? Päivi, 57 v.
2. Kuinka kauan olet harrastanut CrossFitiä? 16 kk
3. Miten päädyit CrossFit Eastille? Pidin CrossFittiä egoistisena, täysin hullujen hulluna lajina.
Sitten suostuin tulemaan katsomaan Marian kisaamista kesäkisoissa ja yllättäen kuulin
kyseleväni Mikalta alkeiskurssista. Sillä tiellä ollaan…
4. Mikä on urheilutaustasi ennen CrossFitiä (jos on)? Liikunta on aina liittynyt elämääni, lajit ja
määrät vaihdelleen. Viime vuosina enemmän itsensä haastamista; Kilimanjaron valloitus,
Nijmegenin sotilasmarssi (4 x 40 km), pyhiinvaellus, Irlannin suokävely, Rengastie pyörällä
päivässä, CF…
5. Mikä on parasta tässä lajissa? Monipuolisuus, vaihtelevuus, kehittyminen, hyvä porukka,
mukavat valmentajat.
6. Entä lajin ”pimeät” puolet? Että joitain asioita ei vaan opi….!!! Ehkä kilpailuhenkisyys, jos
sille antaa sijaa; voi tulla turhia vahinkoja, jos ei kuuntele itseään.
7. Aamu- vai iltatreeni? Ilta! Aamuissa ei pää pysy mukana.
8. Lempitreeni tai liike? Slamball, että se tekee hyvää hartia- ja niskajumeille.
9. Inhokkitreeni tai liike? Thruster ja kaikki sen sukulaiset, yöks.
10. Paras treeni biisi/musiikki? Rock’n roll – eipä ole kuulunut…
11. Ihailemasi urheilija ja perustelut? (Pyhiin)vaeltaja. Vaellettuasi tiedät miksi!
12. Kuvaile CrossFit kolmella sanalla? Inhottavuudet Eivät Lopu!
13. CrossFit East Turku kolmella sanalla kuvattuna? Rento, ystävällinen, helppo.
14. Paras muistosi CrossFitin parista? 2016 uuden vuoden wodi. Untuvikkona valitsin hippasen ’väärän’ parin – mutta läpi mentiin ja lujaa. Lopussa hieno voittajan fiilis, kunhan ensin henki kulki.
15. Millaiset terveiset haluat lähettää Eastin yhteisölle? Tuo äitisi tänne! Jokaisen minun ikäisen naisen pitäisi harrastaa CrossFitiä. Hyötylista on pitkä!

Sitten vuorossa tytär:

1. Nimesi ja ikäsi? Maria 25v.
2. Kuinka kauan olet harrastanut CrossFitiä? 3 vuotta
3. Miten päädyit CrossFit Eastille? Yliopiston kautta järjestetyn kokeilutunnin kautta.
4. Mikä on urheilutaustasi ennen CrossFitiä (jos on)? Vähän kaikkea, mutta ei mitään tosissaan.
Listaan kuuluu mm. yleisurheilu, baletti, uinti, kuntosali/jumpat, sulkapallo …
5. Mikä on parasta tässä lajissa? Se että salilla käynti on sosiaalinen tapahtuma. Ja toisena se, että
harjoittelusta saa paljon onnistumisen tunteita, jotka piristävät huomattavasti arkea!
6. Entä lajin ”pimeät” puolet? Miten siitä tuskasta voikin niin paljon nauttia
7. Aamu- vai iltatreeni? ILTA! Ja mielellään lepakko. Treenin jälkeen ei jaksa enää mitään tuotteliasta
tehdä. Ja aamuisin nukutaan!
8. Lempitreeni tai liike? Soutu ja tangossa kieppumiset. EMOM:it on kivoja !
9. Inhokkitreeni tai liike? Burpeet.
10. Paras treeni biisi/musiikki? Melkeinpä mikä vaan kunhan on kova tempo ja volyymia tarpeeksi.
11. Ihailemasi urheilija ja perustelut? Pekka Hyysalo. Hänen elämänasenteessaan on paljon mistä olisi
opittavaa. Aivan uskomatonta henkistä voimaa siinä ihmisessä.
12. Kuvaile CrossFit kolmella sanalla: Jännitys, transsi ja euforia
13. CrossFit East Turku kolmella sanalla kuvattuna? Yhteisö, ilo ja arki
14. Paras muistosi CrossFitin parista? Yhtenä kesänä tuli väkisin muutaman kuukauden tauko ja kun
tulin ensimmäisen kerran uudestaan wodiin oli tiedossa tappowodi. Juoksua, thrustereita ja
burpeita …. Ei ei ei ei ei, ja vielä 40 min! Mutta sain koko wodin tehtyä. Kun homma oli paketissa en
voinut muuta kuin kieriä maassa ja huutaa että saisin hengitettyä. Fyysinen olo oli mitä kamalin
mutta olin niin ylpeä itsestäni.
15. Millaiset terveiset haluat lähettää Eastin yhteisölle? Kiitokset koko salin yhteisölle. Salille on aina
niin mukava tulla, aina on kavereita ja treeniseuraa vaikkei ketään tuntisikaan. Lisäksi itse arvostan
suuresti sitä, että ei tarvitse kilpailla tai verrata itseään muihin vaan jokainen treenaa itseään
vastaan.

Kiitos Päiville ja Marialle vastauksista. Tehkäähän muutkin palvelus äideillenne, ottakaa opiksi Päivin terveisistä ja tuoakaa muutkin äitinne tutustumaan crossfitiin! Kokeilutunteja pidetään taas alkuvuodesta ja tammi- sekä helmikuun on-rampit ovat parhaillaan myynnissä.

Tämä viikko vielä treenataan normaalisti ja lauantaina pidetään yhteiset etukäteis kinkunsulattelut jouluWOD:in parissa. Sen jälkeen rauhoitutaan hetkeksi joulunviettoon. Mukavaa joulunodotusta! :)

-Nelli

Terveisiä Islannista!

Terveiset Islannista, CrossFitin mekasta!

Luottovalmentajamme Niko karkasi kesällä Islantiin suorittamaan syyslukukaudeksi vaihto-opintoja. Nyt pääsette lukemaan Nikon kuulumisia Reykjavikista ja elämästä CrossFitin ihmemaassa, josta pulppuaa Dottireita toisensa perään kamppailemaan maailman kovakuntoisimman tittelistä. CrossFit East vaihtui Nikolla loppuvuodeksi CrossFit Reykjavikiin, jolla treenaa ja valmentaa mm. CrossFit Gamesien tämän vuoden kolmonen ja kaksinkertainen (2011 & 2012) “Fittest on Earth” Annie Thorisdottir miehensä Frederik Aegidiuksen kanssa, joka myöskin edusti tänä vuonna CrossFit Gameseissä. CrossFit Reykjavikilta on ollut useampana vuonna edustus myös kovatasoisessa Gamesien Teams - sarjassa.

Missä päin Islantia oleskelet?
Oleskelen Reykjavikissa, Islannin pääkaupungissa, lounais-Islannissa. Suur-Reykjavikin alueella oleskelee n. 2/3 kaikista islantilaisista, joten voitte kuvitella, että täällä piisaa asumiskelvotonta maata aika lailla!
Miksi Islanti valikoitui vaihtokohteeksesi?
Islanti valikoitui vaihtokohteeksi sen vuoksi, että kun Australiaan ei päässyt ja toisekseen sen vuoksi, että täällä tiesi saavansa varmasti pyhän kolminaisuuden eli treenin, koulun ja maisemat yhdistettyä taloudellisesti ja ajallisesti parhaiten.
Treenaat CF Reykjavikilla, millä perustein valitsit salin?
Käyn treenaamassa CrossFit Reykjavikilla, lähinnä sen vuoksi, että se on kuitenkin melkoisen legendan maineessa CrossFit-piireissä sekä myös sen vuoksi, että sieltä sai huokeimmalla hintaa jäsenyyden. Islannissa kun kaikki on kallista, paitsi Coca-Cola ja yksin sen voimalla ei pitkälle pötkitä.
Kerro jotain paikallisesta CrossFit kulttuurista
Boxilla crossfit huiput treenaavat pitkälti omassa porukassaan, muut kisaajat lukuisissa omissa porukoissaan riippuen siitä, mitä ohjelmointia kukin noudattaa ja sitten on vielä tietysti normaalit wod-tunnit. Ohjelmoinnin kannalta käytännössä kisaajilla tämä tarkoittaa The Training Plan:ia Jami Tikkaselta tai Built by Bergeron:ia Ben Bergeronilta, joiden maksulliset versiot on kaikkien käytössä boxilla olevilla ruuduilla (kuin myös RomWod). Woditunneilla on yleensä johdettu alkulämppä, skilli-hommia sekä itse wodi. Voimaa on todella, todella harvoin, olisinko nyt kahden kuukauden aikana nähnyt tehtävän kaksi kertaa woditunnilla. Itse tykkään kutsua boxia CF-tehtaaksi, sillä boxi on valtava, mututuntumalla sanottuna noin kaksinkertainen Eastiin verrattuna. Lisäksi paidat lähtee päätlä täällä herkästi ja RP Strength:in sekä Working Against Gravity:n ruokavalio-ohjelmat ovat ilmeisen suosittuja.
Kuinka nykyinen salisi eroaa Eastistä?
Koosta huolimatta boxilla on usein ahdasta ja tämä näkyy myös siinä, ettei yhteishenki pääse väistämättä samalle tasolle kuin mitä meillä Eastilla on (Go East!). Myöskin valmentajiin ja staffiin on hankala saada kontaktia (mikä pätee kyllä yleisemminkin islantilaisiin). Mielestäni tärkein ja suurin ero on kuitenkin valmennuksen laadussa, jälleen mm. isot ryhmäkoot vaikuttavat selkeästi valmennuksen laatuun, mikä taas näkyy muun ohella asiakkaiden liikeradoissa. Käydään Mikan ja valmennustiimin kanssa tarkemmin läpi asioita kun palaan, mutta tiivistetysti todettuna meillä tehdään Eastilla asiat todella hyvin monella saralla! Jottei kuitenkaan CF Reykjavikista jäisi liian negatiivista kuvaa, on täällä paljon hyvääkin. Kylmäallas, kuuma-allas sekä infrapunasauna ovat kaikkien käytössä. Treenata saa mistä vaan ikinä löytää tilaa wodituntienkin aikana (koska valtavalla boxilla tupa on täynnä ja porukkaa sekä kolinaa piisaa vuorokauden ympäri) ja kaikkea mitä vaan ikinä treeniin tarvitset, löytyy täältä ja saa vapaasti käyttää.
Joko sinusta on tullut “Dottir"?
Tähän piti alun perin saada kuva itsestäni Katrin Davidsdottirin (treenaa myös CF Reykjavikilla aina vieraillessaan kotimaassaan) painoliivi päällä, se kun on kaikkien käytettävissä boxilla, mutta jäi ottamatta kun juuri samana päivänä liivin nimenkantaja sattui treenaamaan tämä liivi päällään. Onneksi kuitenkin paikalliset Retu ja Anni suostuivat kanssani kuvaan!
Joko olet selvittänyt, miksi Islannista tulee niin kovia urheilijoita?
Tähän liittyen hauska fakta, n.60% islantilaisnaisten geeneistä tulee muualta kuin Pohjoismaista, lähinnä kelteiltä ja skoteilta briteistä. Luulenpa, että siinä on nainen karaistunut vuosisatojen myötä vahvaksi ja itsenäiseksi, kun Pohjoismaiden miehet (norskeja pääasiassa) on matkalla tehneet pikku koukun ja käyneet hankkimassa vaimomateriaalit, ei varmaan aivaa helpoimmasta päästä miesmateriaalina nuo viikingit. Lisäksi luulen, että treenin jälkeiset kuuma-altaat antavat islantilaisille etua!
Kasvaako parta paremmin jään ja tulivuorten keskellä?
Itse asiassa huonommin! Eikä mitään käryä miksi!
Kuvaile tyypillinen arkipäiväsi siellä:
Tyypillinen arkipäivä alkaa treenillä, jonka jälkeen on muutamana päivänä viikossa luento. Luennon jälkeen käyn tekemässä toisen treenin ja loppupäivä, riippuen palautumisesta, kuluu joko opiskellessa tai chillaillessa. Ennen nukkumaanmenoa RomWod ja muuta venyttelyä, seuraavana päivänä homma uudestaan läpi.
Viikonloppuisin tykkään (jatka lausetta)
Viikonloppuisin tykkään käydä toki treenaamassa, mutta valitettavan usein ne kuluvat myös kouluhommia kiriessä, silloin kun on eniten aikaa niitä tehdä. Soitot koti-Suomeen ovat luonnollisesti silloin myös listalla ja jos vaan jää aikaa, käyn pyöräilemässä Reykjavikin lähialueilla. Sunnuntai on yleensä täyslepoa ja mobbausta.
Mitä olet oppinut islanninkielestä?
Islanti on melkoisen vaikea kieli, joten on tullut opittua kyllä hävettävän vähän! August (CF Rvk:n hieroja) opetti lauseita, joilla voisi, miten tuon nyt sanoisi kauniisti, saada seuraa tai aiheuttaa pienimuotoisen kansainvälisen skandaalin halutessaan, mutta toistaiseksi olen katsonut viisaammaksi olla käyttämättä niitä. Vastavuoroisesti olen toki hänelle suomea opettanut, on kohtuullisen hauskan kuuloista kun islantilainen vääntää Etelä-Pohjanmaan ”sivistyssanoja.”
Milloin sinut nähdään taas Eastillä?
Viimeistään tammikuun alussa palaan ruotuun Eastille.
Terveisesi Eastiläisille:
Pitäkää kunnon pikkujoulukemut, mutta painonnostovalmentajiemme sanoin: ”Hauskaa saa ja pitää olla, mutta (treeni-)hommat on hoidettava!.”
Nähdään tammikuussa!

Niinhän se menee, että moni kakku päältä kaunis. Vaikka meriittejä kilapailutasolla tältä salilta löytyykin ja puitteet treenivälineineen sekä muine palveluineen ovat huipussaan, muistelee Niko Eastiä erityisellä lämmöllä ja kokee monen asian olevan meillä koto Eastillä jopa hieman paremmin. Ja sehän on mukava kuulla! Niinhän se menee, että ihmiset tekevät ja luovat ilmapiirin sekä fiiliksen, oli puitteet ja tilat millä tasolla tahansa. Kommenttien perusteella, Reykjavik ei ole onneksemme siis täysin vienyt miehen sydäntä ja miehen lupailujen perusteella saadaan Niko takaisin puikkoihin Eastille jo muutaman kuukauden kuluttua!

Seuraavassa blogijulkaisussa päästään taas tutustumaan muutamaan jäseneemme. Pysykäähän siis kuulolla!

-Nelli

Uusia syystuulia idästä!

Syksy on tuonut mukanaan kaikenlaista kivaa Eastille! Yhtenä uutena asiana tämä blogi, jossa tulemme jakamaan mielenkiintoisia julkaisuja liittyen niin Eastin toimintaan ja yhteisöömme kuin yleisestikin CrossFitiin ja elämään sen ympärillä.
Tässä postauksessa muistellaan sekä jo taakse jääneitä syksyn tapahtumia että esitellään muutamia uusia juttuja. Kannattaa siis jatkaa lukemista! :)

East Race 2017 kilpailtiin syyskuun alussa
East Race kisattiin tänä vuonna toista kertaa. Tapahtuma osallisti huikeasti yli kuusikymmentä eastläistä. Joukkueiden välinen, hyvässä hengessä käyty taisto piti tänä vuonna sisällään perinteisen CrossFitin lisäksi, palomiesten rappustestiä, frisbeegolfia, SUP-lautailua, soutua, uintia ja/tai vesihiihtoa syksyisen viileässä merivedessä, paintball ammuntaa sekä noin 35km pyöräilyä edellä mainittujen tehtävien suorituspaikkojen välillä.

Suosiosta päätellen, jonkun näköinen perinne tästä taitaa muodostua ja jatkoa lienee luvassa tulevinakin vuosina…

Katso alta koostevideo East Race 2017:sta!

CF East Turku täytti 4 vuotta!
Syntymäpäiviään syksyisin viettävä East juhlisti tänä vuonna neljä vuotista taivaltaan Piikkiössä Kavalton Tilalla noin sadan hengen voimin. Tarjolla oli maukasta ruokaa, juomaa, synttärikakkua tottakai ja ennen kaikkea mahtavaa seuraa sekä kovia suorituksia tanssilattialla ammatti DJ:n säestämänä. Kavaltolta siirryttiin täyteen ahdatulla bussilla, jossa laulu raikasi koko matkan, kohti jatkoja. Juhlat jatkuivat siis tuttuun tapaan jatkojen merkeissä aikaiseen aamuun asti - missäs muuallakaan kuin omalla boksillamme, Sampsan katu 3:ssa. Tämän enempää en pysty näistä karkeloista kertomaan, ne on jokaisen itse koettava. Pidäthän siis huolen, että olet varmasti itsekin ensi kerralla mukana! Alla muutama Antti Leinon nappaama upea otos juhlista.

Palkintojen jakoaEast Race 2017voittajajoukkue

Eastin Beastit esittelyssä
Nyt kun on vanhat muisteltu, siirrytään tuoreisiin aiheisiin. Haluamme tutustua entistä paremmin yhteisöömme, sekä tehdä myös yhteisöämme paremmin tunnetuksi toisilleen. Siksipä olemme päättäneet kuulla jäsenten ajatuksia viidentoista kysymyksen verran ja nyt tuomme näitä ajatuksia ja henkilöitä esiin teidän kaikkien luettavaksi. Tulemme tasaisin väliajoin julkaisemaan haastatteluja somekanavillamme ja nyt onkin esittelyvuorossa Eastin Beastien kaksi ensimmäistä onnekasta. Hyvät naiset ja herrat, ladies & gentleman: Lotta Lall ja Ville Haaslahti!

Naiset tietysti ensin, joten aloitetaan Lotasta. Lotta edustaa salimme nuorempaa kastia ja on reilussa vuodessa omaksunut lajin omakseen ja harrastaa CrossFitia aktiivisesti mm. tanssi harrastuksensa ohella. Lajin monipuolisuus kiehtoo entistä kilpahiihtäjää ja kisakipinä on säilynyt myös CrossFitin parissa. Neiti onkin lähdössä ensimmäisiin CrossFit kilpailuihinsa muutaman viikon kuluttua (14.10.) Helsingissä käytävään SyysMyrsky kilpailuun, jossa hän kilpailee Teens - sarjassa. Alla Lotan vastaukset viiteentoista kysymykseemme.

1. Nimesi ja ikäsi?
Lotta Lall, 17 vuotta
2. Kuinka kauan olet harrastanut CrossFitiä?
Reilun vuoden
3. Miten päädyit CrossFit Eastille?
Perhetuttavat suosittelivat lajia minulle ja kiinnostuin heti joten päätin sitten kokeilla. CF Eastin On-ramp kurssit sattui sopimaan aikatauluuni muiden treenien ohessa parhaiten joten ilmoittauduin 2016 syyskuun on-ramp kurssille Eastillä, enkä ole katunut sitä päivääkään!
4. Mikä on urheilutaustasi ennen CrossFitiä?
Päälajini ovat nuoresta asti olleet hiihto ja tanssi (balettia, nykytanssia, showtanssia jne.) On kuitenkin vuosien varrella tullut kokeiltua mm. rytmistä voimistelua ja suunnistustakin.
5. Mikä on parasta tässä lajissa?
Monipuolisuus ehdottomasti! Aina löytyy jotain kehitettävää ja se pitää, ainakin minulla, motivaation yllä.
6. Entä lajin pimeät puolet?
Joskus heikkouksien treenaaminen on lannistavaa, mutta on myös kiva huomata kun kehitystä tapahtuu niissä.
7. Aamu- vai iltatreeni?
Iltatreeni (en ole aamuvirkku)
8. Lempitreeni tai liike?
Clean ja yleisesti aerobiset treenit.
9. Inhokkitreeni tai liike?
AMRAPit ei ole juttuni. En pidä siitä, kun ei tiedä tarkkaa toistomäärää. Silloin en osaa taktikoida tahtia yhtä hyvin.
10. Paras treeni biisi/ musiikki?
Kaikki käy.
11. Ihailemasi urheilija ja perustelut?
Näitä on monta, mutta lemppari on kuitenkin ehkä norjalaisnaishiihtäjä Marit Björgen sinnikkyydensä takia. Hän on miltein koko uransa ollut voittamaton ja se että hän on vielä raskaudensa jälkeenkin niin hyvä, on uskomatonta.
12. Kuvaile CrossFit kolmella sanalla?
Monipuolinen, haastava, mahtava
13. CrossFit East Turku kolmella sanalla kuvattuna?
Paras boxi olemassa :)
14. Paras muistosi CrossFitin parista?
Joka kerta, kun on tullut ylitettyä itsensä.
15. Millaiset terveiset haluat lähettää Eastin yhteisölle?
Eastin valmentajat on mitä parhaat ja eastin yhteisö tekee lajista entistä kivemman. Ihanaa on myös se kun tuntee aina itsensä tervetulleeksi boxille ja on aina joku kannustamassa.

Hyvänä vastapainona nuorelle kilpailevalle harrastajalle, esittelemme kiireisen yritysjohtajan, kuntoilu mielessä crossfitiä harrastavan Villen. Ville kuuluu Eastin konkareihin, kun vuosia lajin parissa on kertynyt jo useampia. Hän on hyväntuulinen huumoriveikko ja yksi Eastin “kuuluisan voimayhmän” jäsenistä (ehkä kuulemme vielä joskus lisää tästä voimaryhmästämme blogissa). Lue alta, mitä Ville vastasi kysymyksiimme.

1. Nimesi ja ikäsi?
Ville Haaslahti, 40 vuotta
2. Kuinka kauan olet harrastanut CrossFitiä?
Kohta neljä vuotta.
3. Miten päädyit CrossFit Eastille?
Olin tosi huonossa kunnossa, ja mietin että ikää on 36 vuotta, nyt täytyy aloittaa joku hyvä laji, jotta pääsee parempaan kuntoon. Kaverini Janne Rantanen veti valmennuksia Eastillä noihin aikoihin ja ajattelin, että tulen kokeilemaan.
4. Mikä on urheilutaustasi ennen CrossFitiä?
Olin pelannut valtavasti erilaisia urheilupelejä tietokoneella ja X-boxilla. Pelaan myös Golfia.
5. Mikä on parasta tässä lajissa?
CrossFit on todella tehokas yleiskunnon ja lihasvoiman kehitykseen. Laji on myös äärimmäisen koukuttava.
6. Entä lajin pimeät puolet?
Laji on myös henkisesti rankka. Usein huonompi suoritus johtuu siitä, että alkaa uskoa olevansa väsynyt ja ettei pysty jatkamaan. Väsymys ja epätoivo on kuitenkin usein pään sisällä, ja henkisellä vahvuudella onkin suuri merkitys tässä lajissa.
7. Aamu- vai iltatreeni?
Ilta!
8. Lempitreeni tai liike?
Omaan dieselmoottoriin sopii parhaiten viesti-tyyppiset treenit. Mieluummin enemmän painoa. Liikkeistä varmaan Thrusterit on parhaita.
9. Inhokkitreeni tai liike?
Ehkä joku Annie. Tuplat on varmaan muutenkin inhokki liike, koska rytmitaju on niin huono. Valakyykky on myös todella epämiellyttävä, koska olkapää liikkuvuus on niin surkea.
10. Paras treeni biisi/ musiikki?
Rap on parasta. Sitä pitäisi olla paljon enemmän ja erityisesti vanhaa räppiä. Ja Mikan suosikki: Mää ja tapparan mies! Se saa aina yrittämään hiukan extraa, miksei se soi enää nykyisin? Soittolistat on ehkä ainoa asia josta voisi Eastille antaa pienen miinuksen, David Guettat ja Antti Tuiskut voisi jättää vähemmälle.
11. Ihailemasi urheilija ja perustelut?
Pidän golfari Henrik Stensonista. Hän on oman ikäinen ja näyttänyt että huipulle pääsee hiukan kokeneemmatkin urheilijat. Lisäksi hän on kova vitsailemaan ja muutenkin tyylikäs kaveri.
12. Kuvaile CrossFit kolmella sanalla?
Tehokas, koukuttava ja hauska.
13. CrossFit East Turku kolmella sanalla kuvattuna?
Yhteisöllinen, kotoisa, stressitön.
14. Paras muistosi CrossFitin parista?
Ehkä eka Open laji Rx:nä suoritettuna oli paras fiilis. Mutta aina kovan WODin jälkeen, kun kavereiden kanssa istuskellaan hikisinä ja spekuloidaan suoritusta, tulee tosi mahtava fiilis.
15. Millaiset terveiset haluat lähettää Eastin yhteisölle?
Tosi mahtavaa jengiä kaikki, joiden kanssa ilo treenata joka kerta! Pidetään fiilis korkeana ja bodataan täysillä aina kun nähdään!

Kiitos vielä Lotalle ja Villelle haastatteluista!
Ketkäköhän ovat haastatteluvuorossa seuraavaksi? Se selvinnee muutaman viikon kuluttua!

Boksilla nähdään!
-Nelli

Eastin blogi aukeaa pian!

Eastin oma blogi aukeaa lähitulevaisuudessa, pysy kuulolla!